Ρωσία: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις αποδυναμώνουν το ρούβλι
Αισθητή η εξασθένηση του ρουβλίου στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, με τους αναλυτές να εξηγούν ότι τις βασικές πιέσεις στο νόμισμα άσκησαν οι ανακοινώσεις που έγιναν για τις επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις
Αισθητή υπήρξε σήμερα, Τετάρτη, η εξασθένηση του ρουβλίου στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Στις 13:40 ώρα Μόσχας η ισοτιμία του δολαρίου είχε ενισχυθεί κατά 1,15 ρούβλι , φθάνοντας τα 64,6 ρούβλια, σημειώνοντας έτσι την μέγιστη τιμή από το 2016 στο κλείσιμο των συναλλαγών. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 1,36 ρούβλι φθάνοντας τα 74,93 ρούβλια, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, το όριο των 74 ρουβλίων.
Τις βασικές πιέσεις στο ρούβλι άσκησαν οι ανακοινώσεις που έγιναν για τις επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις, δηλώνει η αναλύτρια της χρηματιστηριακής «Alpha capital» Ντάρια Ζελάνοβα, επισημαίνοντας ότι επειδή το καλοκαίρι η αγορά είναι πεσμένη, την ισοτιμία επηρεάζουν οι όποιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται.
Αλλά και ο αναλυτής της εταιρείας BKC Σεργκέι Σουβόροφ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο των αμερικανών γερουσιαστών για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις υπήρξε σημαντικός παράγοντας, καθώς αποδείχθηκε ότι οι κυρώσεις θα θίξουν τόσο τον ενεργειακό τομέα και τις συναλλαγές που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, όσο και τις ρωσικές κρατικές τράπεζες.
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442