Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γαβρόγλου, το μάθημα στις 9.00 και οι «Αντουανέτες»

Ο Γαβρόγλου, το μάθημα στις 9.00 και οι «Αντουανέτες»

Μια πρόταση εκτός τόπου και χρόνου για να χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, 45 λεπτά αργότερα από τώρα

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τους «αρίστους» της κυβέρνησης της Αριστεράς. Μπορεί να μην πιστεύουν στην αριστεία και η καριέρα να είναι χολέρα, αλλά το παράδειγμα του Κώστα Γαβρόγλου είναι μάλλον η εξαίρεση στον κανόνα της ημιμάθειας που κυριαρχεί στη σημερινή κυβέρνηση.

Πολυμαθής, καθηγητής σε σπουδαία πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, σεβάσμιος γέρων στους ακαδημαϊκούς κύκλους και ταυτόχρονα.. ίνδαλμα των απανταχού αριστερών καθώς ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θα ήθελαν όλοι να είναι. Δηλαδή ένας εύπορος, αστός, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, που δεν του έλειψε ποτέ τίποτε, είχε τη δυνατότητα να κάνει τις καλύτερες σπουδές και προφανώς μεγαλωμένος στην Πόλη με νταντάδες, γαλλικά και πιάνο.

Σαν παιδί δεν θα του έλειψε τίποτε, οι γονείς του, τού πρόσφεραν σπουδές ανωτάτου επιπέδου, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ όπου διδάχτηκε Φυσική.

Πλήρωσε για τη θητεία

Αν και το ελληνικό κράτος του απένειμε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια, αυτός… λόγω σπουδών εκμεταλλεύεται μια χουντική διάταξη και στις 7 Δεκεμβρίου του 1971 καταθέτει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξαγοράζει το σύνολο της στρατιωτικής του θητείας καταβάλλοντας 4.00 δραχμές τον μήνα.

Ετσι, απαλλάσσεται οριστικά από την υποχρέωση οκτάμηνης στρατιωτικής του θητείας για να μπορέσει να συνεχίσει ανεμπόδιστα την ακαδημαϊκή του καριέρα.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Κωνσταντινουπολίτης, εύπορος, με νταντάδες να τον προσέχουν στα μικράτα του, με ακριβές σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια, χωρίς να εξαναγκαστεί να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, με ακαδημαϊκή καριέρα στο εξωτερικό και πάνω απ’ όλα…αριστερός.

Κάπως έτσι τον «τσιμπάει» ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγκη από φωτισμένα μυαλά, τον τοποθετεί υπουργό Παιδείας και αυτό το φωτισμένο πνεύμα τι κάνει;

Το πρώτο και βασικότερο: Καταργεί το νόμο Διαμαντοπούλου, τον μοναδικό νόμο που πέρασε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή (251 ψήφους). Ενας νόμος που επιχειρούσε να βάλει τάξη στο χάος των πανεπιστημίων.

Ο καθηγητής επί χρόνια στο Χάρβαρντ κύριος Γαβρόγλου τον καταργεί αλλά δεν φέρνει στη χώρα μας το σύστημα και τις επιδόσεις του πανεπιστημίου που υπηρέτησε. Αντιθέτως, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ πάνε από το κακό στο χειρότερο, η κομματοκρατία κυριαρχεί, ο φόβος του «τσιμεντόματος» των γραφείων καθηγητών είναι εμφανής και η ιδεολογική κυριαρχία των «φίλων» του υπουργού Παιδείας είναι πανταχού παρούσα.

Μιας κι έφτιαξε την τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε να ασχοληθεί και με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Κατάργησε την αριστεία ως κριτήριο για να γίνεται κάποιος σημαιοφόρος, έκανε διακοσμητικούς τους σχολικούς συμβούλους, ακύρωσε στην πράξη την αξιολόγηση εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα ακόμη και… ψυχασθενείς δάσκαλοι να έχουν θέση στα σχολεία.

Ανατροπές

Και το χειρότερο. Εχει προκαλέσει ανασφάλεια σε χιλιάδες οικογένειες καθώς κάθε λίγο και λιγάκι ανακοινώνει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ανατροπές στο Λύκειο και στα βιβλία. Όλα στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικής εκπαιδευτικής πολιτικής που έχει θεοποιήσει την ισοπέδωση στα σχολεία. Αντί να επιβραβεύονται οι καλοί και ταλαντούχοι και να βοηθούνται οι μέτριοι να γίνουν άριστοι, η πολιτική Γαβρόγλου απλά «κόβει τα κεφάλια» όσων ξεχωρίζουν γιατί το σκεπτικό του είναι απλό: Ολοι ίσοι αλλά προς τα κάτω.

Μιας και η χώρα σπαράσσεται από την εθνική τραγωδία και την κυβερνητική ανικανότητα, ο υπουργός Παιδείας είπε να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

«Πρόταση να ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία, όχι στις 8.15 το πρωί αλλά στις 9.00», μας είπε ο Γαβρόγλου και όλοι απόρησαν πραγματικά με την ξαφνική αυτή «έκλαμψη» πνεύματος του… «Αστερίξ» της κυβέρνησης όπως τον χαρακτηρίζουν λόγω της ομοιότητάς του με τον Γαλάτη ήρωα του γνωστού κόμικ.

Αλλοι πάλι τον φωνάζουν «Αϊνστάιν» και πάλι λόγω ομοιότητας με τον διάσημο επιστήμονα, όμως, φαίνεται ότι ο Γαβρόγλου απέχει παρασάγγας. Η πρότασή του για μαθήματα στις 9.00 έδειξε ότι μάλλον τα μαθήματα με τις νταντάδες και τα ιδιωτικά μαθήματα στα νιάτα του, μάλλον του έχουν μείνει.

Προφανώς ο υπουργός θεωρεί ότι όλες οι ελληνικές οικογένειες ξυπνάνε το πρωί, έχουν έτοιμο πρωϊνό από την οικονόμο, η νταντά ετοιμάζει τα παιδιά για το σχολείο επειδή οι γονείς πρέπει να πάνε στη δουλειά. Το μεσημέρι πάλι, που τα παιδιά θα τελειώνουν αργότερα, θα περιμένει ο οδηγός να τα πάει σπίτι και οι νταντάδες εκεί θα τα φυλάνε μέχρι να έρθουν από τη δουλειά η μαμά και ο μπαμπάς.

Μάλλον ο κ. Γαβρόγλου είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχει ιδέα από παιδιά, από οικογένειες που τρέχουν καθημερινά για το μεροκάματο και που από το πρωί βρίσκονται σε διαρκή κίνηση για να «χωρέσουν» στο πρόγραμμα και τα παιδιά.

Παντεσπάνι

Προφανώς ο υπουργός κινείται σε λογική «Μαρίας Αντουανέτας» όπου «αν δεν έχουμε ψωμί να φάμε παντεσπάνι».

Αν λοιπόν δεν έχουμε βοηθούς στο σπίτι, καθηγητές για ιδιαίτερα, οδηγούς να παίρνουν το παιδί το μεσημέρι, τότε ας προσαρμόσουμε τις δουλειές μας στο πρόγραμμα του Γαβρόγλου.

Και μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσφέρει στους υπαλλήλους της την… ευελιξία για να χτυπάνε κάρτα αφού πρώτα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 9 το πρωί, σε χιλιάδες επιχειρήσεις, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες κ.λπ, απλά οι εργαζόμενοι θα… κόψουν το λαιμό τους.

Ενδεχομένως ο κ. Γαβρόγλου να μην έχει εργαστεί ποτέ του πολύ πρωί ή να μην εξαναγκάστηκε να μείνει πολλές ώρες το απόγευμα και γι’ αυτό κάνει τέτοιες ρηξικέλευθες προτάσεις.

Αντί, όμως, να ασχολείται με το πώς θα φτιάξει τα διαλυμένα ολοήμερα σχολεία όπου τα παιδιά «παρκάρονται» μέχρι τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης δασκάλων ειδικότητας, πετάει τη «ρουκέτα» του και περιμένει να δει τις αντιδράσεις.

Εντάξει, προφανώς οι «Μαρίες Αντουανέτες» της αριστερής κυβέρνησης βρήκαν τον άξιο εκφραστή τους στο πρόσωπο του πολυμαθούς και κοσμογυρισμένου Κώστα Γαβρόγλου.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024