Μέχρι το τέλος της βδομάδας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τους Δήμους, την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ., την Τροχαία και το Λιμενικό.

Σήμερα, Τρίτη, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων, δηλαδή των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν όλα τα στοιχεία και θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Η έρευνα στρέφεται κυρίως στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν στα τραγικά γεγονότα.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, θα ζητηθεί να γίνει άρση απορρήτου των κινητών όλων των επικεφαλής, ώστε να φανεί αν δόθηκε εισήγηση για την εκκένωση, κι αν ναι, σε ποιο χρονικό σημείο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο