Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Ολιγωρία των αρχών καταγγέλλει πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Μάτι: Ολιγωρία των αρχών καταγγέλλει πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο κ. Γκουρμπάτσης κάνει λόγο για καθυστέρηση ενημέρωσης του συντονιστικού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος κατά μισή ώρα

Καθυστερήσεις και επιχειρησιακά λάθη για την τραγωδία στην ανατολική Αττική «χρεώνει» στον κρατικό μηχανισμό ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Ο κ. Γκουρμπάτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, κάνει λόγο για καθυστέρηση ενημέρωσης του συντονιστικού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος κατά μισή ώρα, χαρακτηρίζοντας την καθυστέρηση αυτή «τεράστιας σημασίας, καθώς οι δυνάμεις θα την προλάβαιναν».

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, «θα ζητήσουμε δια του κυρίου εισαγγελέως να γίνει άρση απορρήτου των κινητών όλων των επικεφαλής. Να δούμε αν δόθηκε εισήγηση για την εκκένωση, όπως λένε ότι αρχικά δόθηκε και σε ποιο χρονικό σημείο δόθηκε».

Σημειώνεται πως αυτοψία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η έρευνα των εισαγγελέων δεν περιορίζεται μόνο στα αίτια της φωτιάς και τις πολεοδομικές παραβάσεις, αντίθετα στρέφεται και στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν στα τραγικά γεγονότα.

Καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψιν του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική: Καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων

Καταγγελία για πυρκαγιές : Οι αστυνομικοί επιχειρούσαν στα «τυφλά», δεν λειτουργούσαν ασύρματοι και GPS

Περιφερειακός σύμβουλος Δούρου: Είχα ειδοποιήσει από νωρίς ότι η φωτιά θα πήγαινε στο Μάτι

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024