Τα γραπτά μένουν, αλλά μένουν και τα βίντεο με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Σαν κι αυτά που έλεγε ο Πάνος Καμμένος ως αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όταν δεν ήταν στην κυβέρνησης οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μια πυρκαγιά στη Φωκίδα, η αμέλεια στην πυρόσβεση και κάποια λάθη που προφανώς έγιναν, έδωσαν την ευκαιρία στον Καμμένο να επιτεθεί στην τότε κυβέρνηση και να ζητήσει να υπάρξουν ποινικές ευθύνες.

«Δεν δεχόμαστε πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν ποινικές ευθύνες», έλεγε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Τότε κατηγορούσε την Πυροσβεστική και την κυβέρνηση γιατί δεν κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και δύο ώρες από την Αθήνα έγινε μια μεγάλη καταστροφή. «Θα αναζητηθούν ευθύνες», έλεγε τότε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος που υιοθέτησε βεβαίως την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Κι όχι μόνον αυτό. Αλλά πήγε και στο Μάτι για να κατηγορήσει τους χαροκαμένους και κατεστραμμένους πολίτες ότι αυτοί φταίνε που κάηκαν γιατί είχαν χτίσει αυθαίρετα σπίτια.\

Η παράνομη δόμηση ήταν ένας από τους παράγοντες που συνεισέφεραν στην τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο BBC.

Όπως τόνισε, η κατασκευή σπιτιών μέσα σε δασώδεις περιοχές ήταν ένα «έγκλημα» που είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι οδοί διαφυγής.

«Αυτό είναι ένα έγκλημα από το παρελθόν», υποστήριξε, προσθέτοντας: «Αυτή η ακτή της Αθήνας, όλα αυτά τα ακίνητα, η πλειοψηφία τους είναι χωρίς άδεια, και έχουν κάνει κατάληψη στην ακτή χωρίς κανόνες».

Στο Μάτι ο Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες από κατοίκους που επέρριψαν τις ευθύνες για την τραγωδία στην ολιγωρία της κυβέρνησης.

«Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς», του είπε ένας πολίτη. «Δεν μας έμεινε τίποτα, καήκαμε», συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια μία κοπέλα και συνέχισε:

«Μας είπαν «βουτήξτε να σωθείτε». Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν καν να μπουν στη θάλασσα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Ήταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό…», είπε ο κ. Καμμένος και κατηγόρησε τους κατοίκους ότι μόνο αυτοί τα λένε. Μάλιστα έκανε και τη μνημειώδη δήλωση ότι στη θάλασσα πέθαναν μόνο πέντε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο