Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την απόπειρα δολοφονίας κατά Μαδούρο

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την απόπειρα δολοφονίας κατά Μαδούρο

Την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο καταδικάζουν απερίφραστα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Για δυνάμεις που «επιδιώκουν να ανοίξει ένας νέος αιματηρός κύκλος αποσταθεροποίησης και βίας» προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ καταγγέλλει κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας και μιλά «για ενέργεια που εντάσσεται στην εντεινόμενη επιθετικότητα αντιδραστικών δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχίας, που απολαμβάνουν την προκλητική υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

«Δυνάμεις επιδιώκουν να ανοίξει νέος αιματηρός κύκλος»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο χθες στο Καράκας. Μόλις λίγους μήνες μετά την επανεκλογή του Προέδρου Μαδούρο, φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν να ανοίξει ένας νέος αιματηρός κύκλος αποσταθεροποίησης και βίας» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζει επίσης πως «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική, και να στηρίξουν διπλωματικές πρωτοβουλίες υπέρ της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής σταθερότητας που έχει τόσο ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία της Βενεζουέλας».

«Εντεινόμενη επιθετικότητα αντιδραστικών δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχίας»

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο και καταγγέλλει κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

Πρόκειται, υπογραμμίζει, «για ενέργεια που εντάσσεται στην εντεινόμενη επιθετικότητα αντιδραστικών δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχίας, που απολαμβάνουν την προκλητική υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Ο λαός της Βενεζουέλας έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο εξέλιξης της κοινωνίας του. Στηρίζουμε την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024