Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολάσο και Γκαρσία: «Θα παλέψουμε για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Κολάσο και Γκαρσία: «Θα παλέψουμε για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Οι δυο Αργεντίνοι παραχώρησαν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη ως παίκτες του Άρη.

Τους Νικολάς Κολάσο και Ματέο Γκαρσία ενώνει εκτός από την Αργεντινή πλέον και ο Άρης, αφού ήρθαν στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα για να φορέσουν τη φανέλα του. Οι δυο νέοι παίκτες των κίτρινων έδωσαν κοινή συνέντευξη από την Ολλανδία, όπου η ομάδα βρίσκεται για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, μιλώντας για τις καινούριες τους παραστάσεις και τους στόχους της σεζόν.

Όλη η συνέντευξη των δυο Αργεντίνων, όπως δημοσιεύτηκε στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!»:

-Νικολάς και Ματέο ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τη νέα σας ομάδα;

Κολάσο: «Αισθάνομαι πολύ καλά στο καινούργιο μου περιβάλλον, προσαρμόστηκα γρήγορα, η πόλη από όσα πρόλαβα να δω είναι υπέροχη και πραγματικά απολαμβάνω τις μέρες μου στον Άρη».

Γκαρσία: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα, μας υποδέχτηκαν πολύ καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό που δουλεύουμε στην προετοιμασία και με γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τη νέα σεζόν».

-Τα τελευταία χρόνια με την Μπόκα αλλά και τους ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή ο Άρης έχει μία πολύ σχέση. Τι γνωρίζει γι’ αυτό Νικολάς;

Κολάσο: «Παίζω από… πάντοτε στην Μπόκα και βλέπω ότι οι δυο ομάδες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και δεν βλέπω την ώρα να μπω στο γήπεδο με τους οπαδούς μας για να απολαύσω τα παιχνίδια».

-Ματέο πως βλέπεις τον δανεισμό σου από την Λας Πάλμας στον Άρη;

Γκαρσία: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθαρά προσωπικά θέλω να διεκδικήσω και να πετύχω να πάρω πολλά λεπτά συμμετοχής που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα και με την ομάδα να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στο πρωτάθλημα».

-Νικολάς ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Πάκο Ερέρα;

Κολάσο: «Είναι πολύ καλές. Αυτός και όλο το προπονητικό δουλεύουν σκληρά και εμάς τους παίκτες είναι σημαντικό ότι δουλεύει πολύ με την μπάλα. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά από εδώ και πέρα στην τακτική πέρα από τη φυσική κατάσταση αλλά γενικά η πρώτη εντύπωση είναι θετική».

-Η δική σου Ματέο, από την στιγμή που τον γνωρίζεις από την Ισπανία;

Γκαρσία: «Τον ήξερα από πριν αφού έχει δουλέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Λας Πάλμας. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική και αυτό που θέλω είναι να συλλέξω όλες τις πληροφορίες για τον τρόπο που παίζει ο προπονητής».

Ερωτώμενοι για το κατά πόσο ήταν εύκολη ή όχι η απόφασή τους να αποδεχθούν την πρόταση του Άρη και οι δύο ποδοσφαιριστές, συμφώνησαν πως το έπραξαν δίχως να το σκεφτούν ιδιαίτερα, καθώς η προοπτική τους άφησε απόλυτα ικανοποιημένους

Κολάσο: «Εγώ έχω ξαναβγεί από την χώρα μου παίζοντας στην Αυστραλία και δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να έρθω στην Ευρώπη. Ήρθα σε μια όμορφη χώρα, μια μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη νέα μου ομάδα».

Γκαρσία: «Είχα πολλές προτάσεις από ομάδες της Σεγούντα Ντιβιζιόν στην Ισπανία. Όταν ο Άρης ενδιαφέρθηκε για μένα πήρα την απόφασή μου σχετικά εύκολα».

«Θέλουμε να μείνουμε…»

Σε σχετική ερώτηση για το μέλλον τους στην ομάδα, οι δύο Λατινοαμερικάνοι, τόνισαν.

Κολάσο: «Πραγματικά θα το ήθελα αλλά εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνω κι αν η ομάδα με θέλει και με αγαπήσει ο κόσμος. Θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια».

Γκαρσία: «Ο Άρης είναι μια πολύ καλή προοπτική για την καριέρα μου. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά όπως γίνεται τώρα και νιώσω ακόμα πιο άνετα, γιατί όχι, θα ήθελα να μείνω στην ομάδα».

-Νικολάς έχεις την ευχέρεια να παίζεις σε όλες τις θέσεις στα αριστερά. Υπάρχει κάποια από αυτές που προτιμάς;

Κολάσο: «Η φυσική μου θέση είναι εσωτερικός αριστερός μέσος όπως αγωνίστηκα στα φιλικά. Μπορώ να παίξω και αριστερό εξτρέμ και μπακ γιατί το έκανα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Αν η ομάδα και ο προπονητής μου το ζητήσουν δεν έχω πρόβλημα να κάνω και αυτή τη δουλειά στον αγωνιστικό χώρο».

-Πώς σας φάνηκε το γεγονός ότι πολύ μακριά από την Ελλάδα είδατε τόσο κόσμο στα φιλικά στην Ολλανδία;

Κολάσο: «Ήταν πολύ σημαντικό να δούμε τόσο κόσμο να μας υποστηρίζει όντας τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι ο Άρης έχει παντού οπαδούς».

Γκαρσία: «Το ξέραμε ότι ο Άρης έχει φανατικούς οπαδούς αλλά είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε παίζοντας σε Βέλγιο και Ολλανδία. Αυτό δείχνει την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα αλλά και την ευθύνη που απορρέει για εμάς από αυτό».

Το παρελθόν…

Τα τελευταία χρόνια, ο Άρης έχει μία ιδιαίτερη στενή σχέση με την Αργεντινή, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν την φανέλα της ομάδας, με τους περισσότερους μάλιστα να προσφέρουν πολλά. Οι δύο νυν του Άρη, τόνισαν γι’ αυτό:

Κολάσο: «Ήταν από τις πρώτες ερωτήσεις που μου έκαναν όταν ήρθα, αν θέλω να τους ξεπεράσω. Θέλω να δημιουργήσω μια μικρή ή μεγάλη ιστορία στον Άρη. Να αφήσω κάτι για να με θυμούνται γι’ αυτό».

Γκαρσία: «Ξέρω την ιστορία και πόσοι παίκτες από τη χώρα μου έπαιξαν εδώ. Θέλω να αφήσω μια καλή εντύπωση και φυσικά να βελτιωθώ και ατομικά παίζοντας στον Άρη αφού είμαι μόλις 22 ετών».

«Ελλάδα και Αργεντινή, έχουμε το ίδιο πάθος»

Έχοντας ήδη ένα μικρό διάστημα παρουσίας στην ομάδα, ρωτήθηκαν για το αν παρατηρούν ομοιότητες μεταξύ των ίδιων -από την στιγμή που εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο της Αργεντινής- και των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Κολάσο: «Η πρώτη ομοιότητα που μπορώ να βρω είναι το πάθος που βγάζουν στο παιχνίδι τους, το ασταμάτητο τρέξιμο και τη δύναμη».

Γκαρσία: «Θα συμφωνήσω. Μοιάζουμε σε πολλά πράγματα».

-Είδατε πριν έρθετε τα βίντεο από τα δυο φιλικά με την Μπόκα;

Κολάσο: «Ναι, φυσικά και ήταν πραγματικά φανταστικό, απίστευτη ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω αν η Μπόκα καταφέρει και φέτος να έρθει για φιλικό, αλλά θέλω να το ζήσω».

Γκαρσία: «Είδα τα στιγμιότυπα από τα δυο παιχνίδια και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι οπαδοί της Μπόκα έχουν πολλά κοινά με του Άρη».

-Νικολάς πέτυχες κόντρα στην Ντε Γκράαφσαπ το πρώτο σου γκολ…

«Ήταν λιγάκι τυχερό το γκολ, αλλά να ξέρετε δεν ήταν αυτό που μετράει. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν η συμπεριφορά που έδειξε η ομάδα, το ότι δεν μας απείλησαν ιδιαίτερα και δεν δεχθήκαμε γκολ και φυσικά ότι κερδίσαμε γιατί οι νίκες βοηθούν στην ψυχολογία».

-Εσύ Ματέο σκέφτεσαι καθόλου το πρώτο σου γκολ;

«Όλοι θέλουμε να σκοράρουμε, το ίδιο και εγώ. Θα δουλέψω για να το πετύχω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ήταν μια καλή αρχή ότι κέρδισα το πέναλτι».

-Πόσο σας βοηθάει μέσα στο γήπεδο ότι παίζετε στην ίδια πλευρά και μιλάτε την ίδια γλώσσα;

Κολάσο: «Είναι πράγματι σημαντικό και αλληλοβοηθιόμαστε, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να μας μεταφέρει από τον πάγκο τις οδηγίες ο προπονητής απευθείας στη γλώσσα μας».

-Το γεγονός ότι προέρχεστε από καλές ομάδες θα σας βοηθήσει να γίνετε ηγέτες του νέου Άρη;

Κολάσο: «Αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαι εδώ για να δουλέψω και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Γκαρσία: «Ξέρω ότι ο Άρης είναι μεγάλο και ιστορικό κλαμπ και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Έχω θετική σκέψη, και είμαι αισιόδοξος ότι θα παλέψουμε για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Μπόκα, Ινστιτούτο και… Ντιμπάλα

Ως μέλος, μίας εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του πλανήτη, της Μπόκα Τζούνιορς, ο Νικολάς Κολάσο, μίλησε για αυτό: «Η Μπόκα ήταν πάντα ένας τεράστιος σύλλογος. Αλλά μετά το 2000 με τους Ρικέλμε και Παλέρμο η δημοφιλία της εκτινάχθηκε στα ύψη». Για την δική του αγαπημένη ομάδα από την Αργεντινή, ρωτήθηκε και ο Ματέο Γκαρσία: «Η Ινστιτούτο Κόρδοβα. Είναι το μέρος που γεννήθηκα. Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι κολλητός μου, παίξαμε μαζί στην ομάδα από τις μικρές ηλικίες».

«Όνειρό μας η Εθνική»

-Για κάθε Αργεντινό ποδοσφαιριστή η Εθνική τους ομάδα, αποτελεί ένα τεράστιο όνειρο και μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση…

Κολάσο: «Πάντα αποτελεί όνειρο η Εθνική. Για μένα ίσως λόγω ηλικίας να έχω χάσει την ευκαιρία μου γιατί η ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες που παίζουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά παραμένει όνειρο».

Γκαρσία: «Για κάθε ποδοσφαιριστή στην ηλικία μου αποτελεί όνειρο η συμμετοχή στην Εθνική. Έχω αγωνιστεί στα κλιμάκιά της. Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα κερδίσω μια θέση στην προεπιλογή και γιατί όχι στο ρόστερ της ομάδας».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024