Προκαλεί ο Σπίρτζης: Είπαμε συγγνώμη, τι άλλο θέλετε;
Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη γιατί έτυχε να είναι τώρα κυβέρνηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών
Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη γιατί έτυχε να είναι τώρα κυβέρνηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας για τις φονικές πυρκαγιές, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην αντιπολίτευση, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους προκλητικά και επιχειρώντας να αποτινάξει από πάνω της κάθε ευθύνη για τα όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου.
Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθουμε βαρύ το φορτίο, και δεν επιτρέπουμε ειδικά στη ΝΔ που έχει ευθύνη και γι΄ αυτή την τραγωδία να μιλάει».
Την ίδια στιγμή είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ συμπλήρωσε: «και έχουμε τον κ. Μητσοτάκη με άθλια στάση και συγκεκριμένα κανάλια και διαύλους που επιχειρεί να χρεώσει στην κυβέρνηση όλη την τραγωδία».
«Να μη μας προκαλεί η ΝΔ γιατί θα ανοίξουμε το στόμα μας και θα πούμε τί έκαναν τα στελέχη της και πότε έκανε πολιτική με τη γη», είπε.
Στην παρατήρηση ότι δεν ακούστηκε καμία συγγνώμη, ο κ. Σπίρτζης απάντησε χαρακτηριστικά: «Όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, τί άλλο θέλετε; Η συγγνώμη ακούστηκε πολλές φορές», ενώ πρόσθεσε ότι η ανοχή της κυβέρνησης στην επικοινωνιακή αθλιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει γραμμή».
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν γκρεμίστηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα αυθαίρετα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ο υπουργός έριξε ξανά την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού οι αποφάσεις, όπως είπε, έχουν τελεσιδικήσει εδώ και μια δεκαετία.
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442