Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Ισόβια κάθειρξη σε 18χρονη τζιχαντίστρια που σχεδίαζε επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο

Βρετανία : Ισόβια κάθειρξη σε 18χρονη τζιχαντίστρια που σχεδίαζε επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο

Σχεδίαζε την επίθεση με την αδερφή της και τη μητέρα της

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 18χρονη Βρετανίδα τζιχαντίστρια, καθώς είχε σχεδιάσει μια επίθεση μαζί με τη μητέρα και στην αδερφή της στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Πρόκειται για τη νεαρότερη γυναίκα που καταδικάζεται για τρομοκρατία στη Βρετανία. Βάσει της ποινής της, την οποία ανακοίνωσε ο δικαστής Μαρκ Ντένις στο δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι στη βρετανική πρωτεύουσα, η 18χρονη θα πρέπει να εκτίσει το λιγότερο 13 χρόνια στη φυλακή.

Λίγο καιρό νωρίτερα, η 22χρονη αδερφή της καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η μητέρα τους, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών και 9 μηνών.

Η 18χρονη Σαφαά Μπουλάρ σχεδίαζε να επιτεθεί στο λονδρέζικο μουσείο σε περίοδο αιχμής, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες, ενώ είχε ονομάσει την επιχείρηση «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Φαίνεται πως η 18χρονη σχεδίαζε την επίθεση με αφορμή την απόφαση της αστυνομίας να την εμποδίσει να πάει στη Συρία. Η 18χρονη ήθελε να πάει στη χώρα, όπου ήταν ο αρραβωνιαστικός της, ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον οποίο είχε γνωρίζει διαδικτυακά όταν ήταν 16 ετών, και με τον οποίο φαίνεται να σκέφτηκαν μαζί την επίθεση.

Η Ριζλέιν και η μητέρα της πραγματοποίησαν μια αναγνωριστική αποστολή στα διάσημα μνημεία της συνοικίας Ουεστμίνστερ, την 25η Απριλίου του 2017, και αγόρασαν μαχαίρια και ένα σακίδιο την επόμενη ημέρα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους την 27η Απριλίου του 2017. Παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Η Κάουλα Μπαργκούτι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και τεσσάρων μηνών διότι δεν κατήγγειλε τη συνωμοσία.

«Οι τρεις γυναίκες είχαν απίστευτο μίσος και πίστευαν σε μια τοξική ιδεολογία, ήταν αποφασισμένες να διαπράξουν μια επίθεση. Εάν πετύχαιναν τους στόχους τους, θα μπορούσαμε να έχουμε νεκρούς και σοβαρά τραυματίες», υπογράμμισε ο Ντιν Χέιντον, αξιωματικός της αστυνομίας, σε ένα δελτίο τύπου.

Πρόκειται για την «πρώτη ολοκληρωτικά γυναικεία τρομοκρατική συνωμοσία στη Βρετανία, που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος» είχε δηλώσει ο ίδιος στις αρχές Ιουνίου.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024