Σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 53χρονος που υποδυόταν τον δημοσιογράφο και εκβίαζε ιδιοκτήτρια μονάδας παροχής υγείας ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα να αποσπάσει 20.000 ευρώ.
Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η ιδιοκτήτρια της Μονάδας, ο 53χρονος παρουσιάστηκε με ψευδώνυμο και απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα επικαλούμενος την δήθεν ιδιότητα του δημοσιογράφου και ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης.
Όπως κατέθεσε πάντως η ανιψιά της αποθανούσης, η οποία γνώριζε τον 53χρονο – είναι σύζυγος φίλης της – η ίδια δεν ήξερε ότι ζήτησε χρήματα, ούτε αξίωσε από την επιχείρηση αποζημίωση για τις άσχημες συνθήκες φύλαξης που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στην κλινική.
Όσο για την δημοσιογραφική ταυτότητα του 53χρονου, αν και προσκομίστηκε έγγραφο από την πολιτική αγωγή ότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος εδώ και 35 χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται ως …Ραδιοπειρατής την δεκαετία του 1980, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.
Απολογούμενος, ωστόσο, έπεσε σε αντιφάσεις δηλώνοντας ότι πήρε τα προσημειωμένα χρήματα για να τα δώσει στην οικογένεια της θανούσης χωρίς όμως να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς. Σε άλλο δε σημείο της απολογίας του, μίλησε για «πλεκτάνη σε βάρος του προκειμένου να σταματήσει την έρευνα».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής