Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στον Μαραθώνα - Έχει ζητηθεί η παραίτηση Ψινάκη

Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στον Μαραθώνα – Έχει ζητηθεί η παραίτηση Ψινάκη

Οι κάτοικοι στον Μαραθώνα και στο Μάτι βιώνουν «μια ξεδιάντροπη κοροϊδία» δήλωσε ο Αλέξανδρος Σόμογλου, δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα

Για σήμερα το απόγευμα στις 6 έχει οριστεί το δημοτικό συμβούλιο που θα κληθεί να τοποθετηθεί επί τους ψηφίσματος για την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη.

Ως γνωστόν, 23 δημοτικοί σύμβουλοι με  αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αιμίλιο Ρεϊσογλου έχουν ζητήσει την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου, μετά τα τραγικά γεγονότα της φονικής πυρκαγιάς.

Όμως, ακόμη κι αν το ψήφισμα περάσει δεν είναι υποχρεωμένος ο Ψινάκης να παραιτηθεί.

Οι κάτοικοι στον Μαραθώνα και στο Μάτι βιώνουν «μια ξεδιάντροπη κοροϊδία» δήλωσε χθες ο Αλέξανδρος Σόμογλου, δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα.

Ο κ. Σόμογλου είναι ένας εκ των 23 από τους 31 συνολικά δημοτικούς συμβούλους που τάσσονται εναντίον του Ψινάκη για τη στάση του στη μεγάλη φωτιά.

«Προσκαλώ τον κ. Ψινάκη να έρθει αύριο να δει τον κόσμο έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού όπως γράφει και ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες είναι συγκλονισμένοι με τη στήριξη που δείχνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόμογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παρουσία κατοίκων το δημοτικό συμβούλιο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, εκεί που βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συνεδρίαση, απλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι της πόλης καλούν τους συμπολίτες τους σε πανστρατιά στο χώρο της συνεδρίασης.

Ο κ. Ψινάκης ανάρτησε πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες καλεί τον κόσμο του Μαραθώνα να κάνει τα αποκαϊδια παράδεισο.. «Σας περιμένω όλους να κάνουμε τα αποκαΐδια πάλι παράδεισο και να μη ξαναγράψουμε ποτέ ξανά τέτοια post» κατέληγε η ανάρτησή του.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα με μια πρωτοφανής απόφαση του ακύρωσε την παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή η οποία θα δινόταν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη. Δυσαρεστημένος ήταν και ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική της παράστασης και ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook σημείωσε τα εξής:

«Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της “Αντιγόνης” στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί. Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης… Λόγω πένθους είπε… Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε… Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024