
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη – Σε ποιες περιοχές
Προειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς υπάρχει για την Πέμπτη. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
- Gaslighting: Τρεις τρόποι για να βάλεις τέλος
- Τι ξέρουμε για τις έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν – Δεν έχουν εγκαταλειφθεί τα σχέδια για νέες επιθέσεις
- Οι κάμερες «δείχνουν» τους εμπρηστές – Δύο δράστες και ένα τσιλιαδόρο αναζητά η αστυνομία για το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Ευρωπαϊκές μάχες και Ελβετία-Αλγερία
- Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα σκόρδου
- Κινδύνους όρασης φέρνουν τα γυαλιά ηλίου εκτός οπτικών καταστημάτων




