Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα της Μακρονήσου

Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα της Μακρονήσου

Η ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικότητας του τόπου και της αποτροπής αντίστοιχων αυθαίρετων παρεμβάσεων στο μέλλον, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία και την κατεδάφισή τους, επισημαίνεται στη σχετική ρύθμιση

Κατεδαφίζονται με απευθείας υπουργική απόφαση, τα αυθαίρετα της Μακρονήσου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στην κατατεθείσα σήμερα τροπολογία περί «κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις», η σημασία της Μακρονήσου, ως ιστορικού τόπου εξορίας και μαρτυρίου χιλιάδων πολιτών και στρατιωτών, εκτοπισμένων για τα πολιτικά τους φρονήματα, ιδίως κατά την περίοδο 1946-1953, βεβηλώνεται από σειρά αυθαίρετων παρεμβάσεων, οι οποίες δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθούν λόγω της απόστασης του νησιού από τον δήμο στον οποίο υπάγεται διοικητικά, αλλά και της έλλειψης των αναγκαίων υλικών και οργανωτικών μέσων για τη διατήρηση και διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των διατηρητέων κτισμάτων της Μακρονήσου, εκείνων δηλαδή που έχτισαν οι ίδιοι οι εκτοπισμένοι.

Ειδικότερα, ύστερα από αυτοψία που διενήργησαν μέλη του Σώματος Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών και κτισμάτων κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Όπως επισημαίνεται στη ρύθμιση, η ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικότητας του τόπου και της αποτροπής αντίστοιχων αυθαίρετων παρεμβάσεων στο μέλλον, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία και την κατεδάφισή τους.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024