Όσοι γνωρίζουν τον πρωθυπουργό λένε ότι ίσως ποτέ άλλοτε δεν είναι τόσο πιεσμένος και στριμωγμένος όσο τώρα

Όσοι γνωρίζουν τον πρωθυπουργό λένε ότι ίσως ποτέ άλλοτε δεν είναι τόσο πιεσμένος και στριμωγμένος όσο τώρα. Χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, αναφέρουν, εκείνη η οίηση που τον συνόδευε τα τελευταία τριάμισι χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, τότε που έλεγε πως δεν έχει πολιτικό αντίπαλο.

Πράγματι, όπως επισημαίνουν, αναφέρει ο Βηματοδότης, ο αντίπαλός του πλέον δεν είναι η ΝΔ, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ή η Μαρέβα, ο Αδωνις, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι επιχειρηματίες, τα ΜΜΕ κ.τ.λ.) αλλά η ίδια η… κοινωνία. Σε αυτή θα πρέπει να λογοδοτήσει και δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Κανένα άλλοθι

Ξέρετε γιατί εμφανίζει την εικόνα του αποσταθεροποιημένου; Επειδή δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία ότι διαθέτει το άλλοθι της απουσίας εμπειρίας ή της ελλιπούς γνώσης. Δεν μπορεί πλέον, επισημαίνουν ακόμα και οι συνεργάτες του, να χρησιμοποιεί τη φράση «είχα αυταπάτες». Και τούτο επειδή κυβερνά 3,5 χρόνια.

Αρα, εάν ήθελε να κατεδαφίσει αυθαίρετα θα κατεδάφιζε (και όχι να εισπράττει απ΄αυτά τον ΕΝΦΙΑ), εάν ήθελε να εφαρμόσει τα σχέδια εκκένωσης περιοχών θα το έκανε. Εάν ήθελε να καρατομήσει και να αποδώσει ευθύνες, θα το έπραττε. Και όμως δεν έκανε τίποτα, παρά μόνον δηλώσεις κενού περιεχομένου, όπως ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Ωσάν η ανάληψη της «πολιτικής ευθύνης» να φέρνει πίσω τους 91 νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr