Ο ΔΣΑ συναντήθηκε και με τους πυρόπληκτους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας καθώς και με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαραθώνα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο ΔΣΑ συναντήθηκε και με τους πυρόπληκτους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός.

Όπως ανέφερε η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ, ο Σύλλογος θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους – συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Παράλληλα, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, επικουρούμενος από συνεργάτες του ΔΣΑ, θα παρευρίσκονται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον Δήμο Μαραθώνα για την παροχή άμεσης, δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο των πολύνεκρων πυρκαγιών, έχει δοθεί παραγγελία από τον αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Κοντονή, να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Μέχρι στιγμής οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολιτικης Προστασιας και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν καταθέσει στην εισαγγελική λειτουργό.

Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα. που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Αν. Αττικης Πέτρο Φιλίππου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr