Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Με βάση αυτή την παραγγελία η εισαγγελική λειτουργός θα στρέψει τους προβολείς της έρευνάς της προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να διαπιστώσει αν και από ποιους, με πράξεις ή παραλείψεις, παραβιάστηκε ο νόμος στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία διενεργεί την πολυεπίπεδη έρευνα για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική, αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες ακινήτων , προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμόδιους από την πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Μέχρι στιγμής στην εισαγγελική λειτουργό έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολιτικης Προστασιας και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Για τις επόμενες μέρες , σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί να δώσουν καταθέσεις ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης ενω αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ του Λιμενικού Σώματος.

Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικης, Ιωάννα Τσούπρα. που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Αν. Αττικης Πέτρο Φιλίππου.

Μετά το τέλος των καταθέσεων υπηρεσιακών παραγόντων και αιρετών, η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.

Εν συνεχεία το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα αποτιμηθεί από την εισαγγελική λειτουργό, η οποία με βάση τα στοιχεία που θα έχει στα χέρια της θα προχωρήσει στο επόμενο και πλέον καθοριστικό βήμα, που είναι η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάορς όσων προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.