Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες, τα μέλη της κυβέρνησης είχαν ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρών πριν τη βραδινή σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας

Επτά ημέρες μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να έχει δίπλα του τους υπουργούς που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στο επιχειρησιακό σκέλος της κατάσβεσης της πυρκαγιάς αλλά και της προσπάθειας απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Ο κ. Τσίπρας έχοντας ειδοποιήσει μόνο την ΕΡΤ , βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές συνομιλώντας με κλιμάκια της πυροσβεστικής και του στρατού. Έχοντας στο πλευρό του τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ρωτούσε να μάθει από τους συντονιστές που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή λεπτομέρειες σχετικά με τα σημεία διαφυγής που υπήρχαν προς τη θάλασσα ενώ ζήτησε να παραμείνει υψηλό το φρόνημα όσων παραμένουν στο σημείο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ο πρωθυπουργός χωρίς να έχει ενημερώσει τα κανάλια για την πρόθεσή του να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ειδοποίησε για την επίσκεψή του μέσω ΑΠΕ λίγο πριν ολοκληρωθεί. Οι λόγοι προφανείς. Να μην έρθει ο πρωθυπουργός αντιμέτωπος με όσους κατοίκους έχουν απομείνει στην περιοχή και επαναληφθούν αντίστοιχες σκηνές με αυτές που έζησε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, όταν δέχθηκε «πυρά» από τους κατοίκους για κυβερνητική ολιγωρία και κακούς χειρισμούς.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όσους βρίσκονται στο σημείο και βοηθούν  τους κατοίκους.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού πάντως, έρχεται λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες, τα μέλη της κυβέρνησης είχαν ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρών πριν τη βραδινή σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr