Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Το «Σισμανόγλειο» περίμενε από τις 22:30 της Δευτέρας νεκρούς από το Μάτι

ΠΟΕΔΗΝ: Το «Σισμανόγλειο» περίμενε από τις 22:30 της Δευτέρας νεκρούς από το Μάτι

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέει ότι «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο "Σισμανόγλειο" που από τις 22:30 με έντεκα παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών»

Επιβεβαιώνεται όσο περνούν οι μέρες η είδηση ότι η κυβέρνηση γνώριζε ήδη για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο «Σισμανόγλειο» που από τις 22:30 με έντεκα παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε μετά τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας.

«Αυτό μου το επιβεβαίωσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης ΥΠΕ όταν βρέθηκα ξανά στο «Σισμανόγλειο»», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.

«Έντεκα παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το βράδυ της Δευτέρας. «Μου είπαν, πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών». είπε χαρακτηριστικά.

Αναρωτήθηκε, δε, «πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;».

Τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, έρχονται να προστεθούν τα λεγόμενα τόσο του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «υπήρχε η πληροφορία για νεκρό (πριν την έναρξη της κυβερνητικής σύσκεψης) αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή» και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργου Μαθιόπουλου ότι «στις 20:41 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι υπήρχε ένας νεκρός στο Νέο Βουτζα. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον πρώτο νεκρό περίπου στις 10 το βράδυ και μισή ώρα αργότερα περίπου παρέλαβε ακόμη τρεις».

Υπενθυμίζεται ότι, ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία στο Μάτι επίσης είπε ότι είχαν εντοπίσει νεκρούς από πολύ νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ το ίδιο υποστηρίζει και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, που υποστηρίζει ότι «αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024