Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Moody’s αναβάθμισε σε θετικό το outlook για το τραπεζικό σύστημα

Η Moody’s αναβάθμισε σε θετικό το outlook για το τραπεζικό σύστημα

Ο οίκος αναμένει μείωση των κόκκινων δανείων, εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι χρηματοδότησης και ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν στους επόμενους 12 με 18 μήνες

Η Moody’s αναβάθμισε το outlook για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε θετικό από σταθερό εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι χρηματοδότησης και ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν στους επόμενους 12 με 18 μήνες, εν μέσω βελτιούμενου αλλά ακόμη προβληματικού λειτουργικού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Moody’s αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα διατηρήσει τη θετική της δυναμική κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει δεσμευμένη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ξένους επενδυτές.

Ο πιστοληπτικός οίκος αξιολόγησης προβλέπει, όπως επισημαίνεται, αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% φέτος και κατά 2,2% το 2019, που αναμένεται να βασιστεί στη δυναμική αύξηση των εξαγωγών αλλά και στον κλάδο των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού.

«Τα προβληματικά δάνεια σταδιακά θα μειωθούν από τα πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι ελληνικές τράπεζες ευνοούνται από τους βελτιωμένους νόμους για την ανάκτηση δανείων», δήλωσε ο Νώντας Νικολαΐδης, αντιπρόεδρος και senior credit officer του οίκου. Η Moody’s αναμένει τα προβληματικά δάνεια να παραμείνουν υψηλά, αλλά οι τράπεζες πιθανότατα θα πιάσουν τους στόχους για τους οποίους δεσμεύτηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, μειώνοντας τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στο 35% περίπου του συνόλου ως το τέλος του 2019.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024