Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Ο Σαλβίνι συμβουλεύει την Μέι να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο Σαλβίνι συμβουλεύει την Μέι να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς και ευρωσκεπτικιστικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, συμβουλεύει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να γίνει πιο σκληρή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, εάν δεν θέλει να πέσει σε παγίδα, σε συνέντευξή του στους Sunday Times

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς και ευρωσκεπτικιστικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, συμβουλεύει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να γίνει πιο σκληρή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, εάν δεν θέλει να πέσει σε παγίδα, σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε επιβάλλεσαι, είτε παγιδεύεσαι…σε ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να δείχνεις ευελιξία», είναι η συμβουλή του Σαλβίνι.

Λονδίνο και Βρυξέλλες θα πρέπει να έχουν φθάσει σε συμφωνία μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου για την οργάνωση του διαζυγίου τους και τον προσδιορισμό της μελλοντικής τους σχέσης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωσης στα τέλη του Μαρτίου 2019. Ομως οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε έντονες διαφωνίες για το «σχέδιο του Τσέκερς» της βρετανίδας πρωθυπουργού που έχει ως στόχο την διατήρηση στενών εμπορικών σχέσεων με την ευρωπαϊκή ήπειρο μετά το Brexit.

«Δεν υπάρχει ούτε αντικειμενικότητα, ούτε καλή θέληση από την ευρωπαϊκή πλευρά», λέει ο Σαλβίνι, ο οποίος θεωρεί ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να τιμωρήσουν το Λονδίνο.

«Ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν καλά, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για εκείνους που θέλουν να βγουν από την ΕΕ. Θυμάμαι το δημοψήφισμα ως υπόδειγμα συμμετοχής και ελευθερίας», αναφερόμενος στην ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου 2016, όταν το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της εξόδου.

Sports in

Τέτοια «ληστεία» για πρώτη φορά μετά το 1995!

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ο Ολυμπιακός είδε και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του στο ίδιο παιχνίδι. Και όχι μόνο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023