Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν : Επίκειται η άρση του κατ' οίκον περιορισμού για δύο ηγετικά στελέχη των μεταρρυθμιστών

Ιράν : Επίκειται η άρση του κατ’ οίκον περιορισμού για δύο ηγετικά στελέχη των μεταρρυθμιστών

Πρόκειται για τον 66χρονο Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και τον 80χρονο Μεχντί Καρουμπί

Το Ανώτατο Ιρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ενέκρινε την άρση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί από το 2011 σε δύο προσωπικότητες των μεταρρυθμιστών στο Ιράν, του Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και του Μεχντί Καρουμπί, σύμφωνα με πρόσωπο από το περιβάλλον τους.

«Ενημερώθηκα ότι η απόφαση για την άρση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού εγκρίθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας» δήλωσε ο Χοσεΐν Καρουμπί, γιος του Μεχντί Καρουμπί, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Kalameh.

Σύμφωνα με τον ίδιον, το Συμβούλιο δέχθηκε επίσης να άρει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο, το μεταρρυθμιστή Μοχαμάντ Χαταμί. Τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να δείχνουν το πρόσωπό του, ενώ του έχουν επιβληθεί και περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η απόφαση αυτή πρέπει να εγκριθεί από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, για να τεθεί σε ισχύ.

Το Ιράν προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα και να ενώσει τους συντηρητικούς με τους μεταρρυθμιστές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες πιέσεις των ΗΠΑ.

Ο 66χρονος Μουσαβί και ο 80χρονος Καρουμπί ήταν υποψήφιοι με το κίνημα των μεταρρυθμιστών στις προεδρικές εκλογές του 2009. Ήταν επίσης επικεφαλής των κινητοποιήσεων κατά της επανεκλογής του πρώην προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ καταγγέλλοντας μαζική νοθεία, και εξαιτίας αυτού τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι περιορισμοί που τους είχαν επιβληθεί χαλάρωσαν εν μέρει τον Αύγουστο του 2017 για τον Καρουμπί και τον Ιανουάριο για τον Μουσαβί.

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έχει δεσμευτεί επανειλημμένα στη διάρκεια των προεκλογικών του εκστρατειών να τους αφήσει ελεύθερους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024