Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα σε Μεσογείων και Κηφισίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Προβλήματα σε Μεσογείων και Κηφισίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Έντονα τα φαινόμενα σε Χαλάνδρι, Γέρακα, Παλλήνη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στην Αττική, όπως προέβλεπε και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων η κυκλοφορία στη  λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Παπάγου καθώς και στην Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης στο ρεύμα προς Κηφισιά διεξάγεται με δυσκολία.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα όπως στο Χαλάνδρι, τον Γέρακα, την Παλλήνη και τα Σπάτα, τα φαινόμενα ήταν έντονα.

Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο, σήμερα, αναμένονταν να αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης εκδηλώθηκαν και βροχοπτώσεις και στο Μάτι, στην Ανατολική Αττική, την ίδια μέρα που προγραμματιζόταν να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των κατοικιών, που έχουν κριθεί ακατάλληλες στην περιοχή, για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Παρά το γεγονός ότι η βροχή δεν ήταν ισχυρή εγέρθηκαν ανησυχίες, καθώς η βλάστηση στην περιοχή, μετά την καταστροφική φωτιά, είναι πλέον χαμηλή, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να συγκρατηθούν οι βροχοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις στο Μαρούσι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί οι οποίοι εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητα τους τα οποία παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 20 κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπή δένδρων από τα Βριλήσσια, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και την Παλλήνη.

Πολλές περιοχές, κυρίως στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι, είναι χωρίς ρεύμα λόγω της κεραυνόπτωσης, αν και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, η ΓΓΠΠ, όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, συμβουλεύει τους πολίτες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024