Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά : Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν

Γεννηματά : Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις «αυταπόδεικτες» πολιτικές της ευθύνες

«Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» τόνισε σε συνέντευξή της (Αντ1) η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που επισήμανε τα εξής: «Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα, μετά την εθνική τραγωδία, ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η παραμονή της, εκτός από βλαπτική για τη χώρα, είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών».

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι, παρότι η συζήτηση για τον καταλογισμό ευθυνών θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και θα γίνει εξαντλητικά, «Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα και ένα συμπέρασμα. Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση. Είτε, όπως είπαν στη χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους. Το συμπέρασμα είναι αβίαστο. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους».

«Ανεξάρτητα πώς μπήκε η φωτιά, ανεξάρτητα πόσο δύσκολο ήταν να ελεγχθεί λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών φαινομένων, τον κόσμο γιατί δεν τον προστάτευσαν εφαρμόζοντας έγκαιρα το προβλεπόμενο σχέδιο οργανωμένης και συντονισμένης εκκένωσης των απειλούμενων περιοχών» αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Από τη χθεσινή τους συνέντευξη προκύπτει ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν. Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτό που προκάλεσε η κυβέρνηση αλλά και το επικοινωνιακό σόου που έστησε «δεν καταπίνεται με τίποτα». «Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι σε συνωμοσίες και ασύμμετρες απειλές και φαινόμενα. Δεν θα κρύψουν έτσι τις ασύμμετρες ευθύνες τους. Μιλούν για ενδείξεις εμπρησμού. Τι εννοούν; Είμαστε ανοχύρωτη χώρα. Ο υπεύθυνος για την προστασία του πολίτη λέει δημόσια πως όποιος θέλει μπορεί να κάψει τη χώρα. Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι ούτε στην επανάληψη των λογικών της Νέας Δημοκρατίας το 2007 περί στρατηγού ανέμου. Ούτε σε υπαρκτά πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή που ισχύουν από το 1960».

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά, πέραν της πρότασής του για άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων, «θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών και κυρίως τι θα γίνει όταν θα φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την περιοχή».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024