Γεννηματά : Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις «αυταπόδεικτες» πολιτικές της ευθύνες
«Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» τόνισε σε συνέντευξή της (Αντ1) η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που επισήμανε τα εξής: «Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα, μετά την εθνική τραγωδία, ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η παραμονή της, εκτός από βλαπτική για τη χώρα, είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών».
Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι, παρότι η συζήτηση για τον καταλογισμό ευθυνών θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και θα γίνει εξαντλητικά, «Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα και ένα συμπέρασμα. Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση. Είτε, όπως είπαν στη χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους. Το συμπέρασμα είναι αβίαστο. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους».
«Ανεξάρτητα πώς μπήκε η φωτιά, ανεξάρτητα πόσο δύσκολο ήταν να ελεγχθεί λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών φαινομένων, τον κόσμο γιατί δεν τον προστάτευσαν εφαρμόζοντας έγκαιρα το προβλεπόμενο σχέδιο οργανωμένης και συντονισμένης εκκένωσης των απειλούμενων περιοχών» αναρωτήθηκε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Από τη χθεσινή τους συνέντευξη προκύπτει ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν. Ομολόγησαν ότι αποφάσισαν να αφήσουν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτό που προκάλεσε η κυβέρνηση αλλά και το επικοινωνιακό σόου που έστησε «δεν καταπίνεται με τίποτα». «Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι σε συνωμοσίες και ασύμμετρες απειλές και φαινόμενα. Δεν θα κρύψουν έτσι τις ασύμμετρες ευθύνες τους. Μιλούν για ενδείξεις εμπρησμού. Τι εννοούν; Είμαστε ανοχύρωτη χώρα. Ο υπεύθυνος για την προστασία του πολίτη λέει δημόσια πως όποιος θέλει μπορεί να κάψει τη χώρα. Δεν πρόκειται να βρουν άλλοθι ούτε στην επανάληψη των λογικών της Νέας Δημοκρατίας το 2007 περί στρατηγού ανέμου. Ούτε σε υπαρκτά πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή που ισχύουν από το 1960».
Το Κίνημα Αλλαγής, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά, πέραν της πρότασής του για άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων, «θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών και κυρίως τι θα γίνει όταν θα φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την περιοχή».
- Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σπυρόπουλο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Καλό αγώνα»
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει
- Λειτουργούν οι απαγορεύσεις των social media; Το πείραμα της Αυστραλίας δείχνει να απέτυχε
- Γερμανική Κατοχή: Ο Γολγοθάς του έθνους
- Παράλαβε ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις…. τώρα με BOX NOW μόνο με 1€!
- Εξοχικές κατοικίες: Πού βρίσκονται τα φετινά hot spot
- Το Michael έγινε η βιογραφική ταινία με το καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442