«Η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική» δήλωσε ο Δημήτρης Στεργίου

Ο δήμαρχος Μελισσίων, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου δήλωσε στην ΕΡΤ την Παρασκευή ότι «η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική» και περιέγραψε πώς ο υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του για αποστολή εναέριων μέσων, λόγω και της φιλικής σχέσης που έχουν…

Συγκεκριμένα ο κ. Στεργίου ανέφερε: «Στα 15 λεπτά είχαμε 3 ιπτάμενα μέσα, 2 καναντέρ και 1 ελικόπτερο, τα οποία ήταν ακριβώς πάνω από τη φωτιά στο ύψωμα. Η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική και το τονίζω. Με την τόση εμπειρία που έχω με εξέπληξε η αντίδραση και των εθελοντών και της πυροσβεστικής, διαδοχικά, και των εναερίων μέσων».

Ο δήμαρχος Μελισσίων, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, στη τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε γνωστό ότι ο ίδιος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αρμόδιο υπουργό για τη φωτιά και περιέγραψε τα όσα έγιναν τα πρώτα δέκα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά, λέγοντας ότι σε 9 λεπτά ήρθε το δικό του κλιμάκιο, αμέσως μετά ήρθε το τζιπ με τον διοικητική του 12ου πυροσβεστικού σταθμού, τον κ. Κώστα Ιωάννη, και αμέσως μετά από αυτόν, στα 12-13 λεπτά, ακολούθησαν 2-3 αυτοκίνητα δικά του.

«Εγώ δεν σταμάτησα εκεί. Θεώρησα ότι η φωτιά ήταν γερή και επικίνδυνη, και πήρα τηλέφωνο τον υπουργό με τον οποίο μας συνδέει συναδελφική λειτουργία τόσα χρόνια στα άρματα διότι είμαστε και οι δύο στα τεθωρακισμένα. Μου απάντησε αμέσως, του ζήτησα εναέρια μέσα και μου είπε πως σε πολύ λίγο θα είναι εκεί. Δεν σας κρύβω πως δεν πρόλαβα να κατεβάσω το τηλέφωνο και πάνω από το Μοναστήρι του Παντοκράτορος του Νταού, που είναι στο άκρο του οικισμού, ήταν το ελικόπτερο και μετά ακολούθησαν 2 καναντέρ» είπε ο κ. Στεργίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr