Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο Κόκκινο Λιμανάκι

Με δάκρυα στα μάτια ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που έμελλε να γίνει ομαδικός τάφος στο Κόκκινο Λιμανάκι θυμάται : «για ελάχιστο χρόνο κάποιοι δεν διασώθηκαν».

«Μπλόκαρε η Δημοκρατίας και στο ένα ρεύμα και στο άλλο. Τα αυτοκίνητα που είχαν πρόσβαση σε αυτό τον δρόμο μπήκαν για να σωθούν εδώ πέρα. Η φωτιά ερχόταν, ήταν αισθητή από τον καπνό αλλά φαινόντουσαν και οι φλόγες. Η μόνη διέξοδος γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν αυτές οι δύο πόρτες, τις οποίες είχα ανοίξει -πριν είχα ανοίξει την πόρτα την κάτω. Εκεί υπήρχαν δύο επιλογές. Κάποιες παλιές σκάλες από όπου κατέβασα τους ανθρώπους και κάποιες σκάλες που έπρεπε να περπατήσεις 50-60 μέτρα και να κατέβεις από κάποια άλλα σκαλοπάτια τα οποία μπορούσες να τα κατέβεις. Τους πήγα από τα πρώτα γιατί δεν είχαμε χρόνο.

Ο τελευταίος που είχε σωθεί μου είπε: «Βασίλη εγώ είμαι ο τελευταίος και πίσω μου άκουγα τους ανθρώπους που τους είχε προφτάσει η φωτιά, άκουγα τα ουρλιαχτά τους. Για ελάχιστο χρόνο κάποιοι άνθρωποι δεν διεσώθησαν».

Στην κάμερα του intv ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είχε πει ότι «η κάτω πλευρά είναι ένας βράχος και υπάρχει μια σκάλα από την δεκαετία του ’30 που είναι κατακρημνισμένη και από αυτήν κατέβηκαν 26 άτομα. Άλλα τόσα άτομα κάηκαν. Αυτά δεν μπόρεσαν να βρουν την έξοδο του κτήματος και δεν είδαν το πορτάκι από το οποίο θα κατέβαιναν».

Με δάκρυα στα μάτια καταλήγει λέγοντας ότι «έμαθα ότι κάποιοι είχαν μπει και μέσα στο σπίτι. Βρέθηκαν δίπλα από το τζάκι, άλλοι αγκαλιασμένοι στην βεράντα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr