Τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής διαψεύδει ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έλαβε μήνυμα από την υπηρεσία για εκκένωση της περιοχής.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του real fm o κύριος Μπουρνούς ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής στη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτη είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ρώτησα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Ελέγχου, δηλαδή αυτό που δίνει τις εντολές και είναι το συντονιστικό όργανο. Μου είπαν ότι δεν πήραν sms. Αυτή την ενημέρωση έχω. Αν το έστειλε σε κάποιον που δεν είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, είναι σαν μην το έχει στείλει . Πρέπει να το στείλει στο κέντρο επιχειρήσεων και να με ειδοποιήσει».
Τόνισε επίσης ότι από την περιοχή Μάτι, μονάχα το 5% ανήκει στον Δήμο Ραφήνας και πως το υπόλοιπο 95% θεωρείται μέρος του Δήμου Μαραθώνα, για το οποίο υπεύθυνος είναι ο Ηλίας Ψινάκης.
Σχετικά με την ύπαρξη ενός σχεδίου εκκένωσης τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο εκκένωσης αποκλειστικά για την περιοχή, καθώς αυτή είναι εκτός σχεδίου. Στην περίπτωση αυτή όμως είπε ότι υλοποιείται το σχέδιο εκκένωσης «Ξενοκράτης».
«Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο , να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας. Το σχέδιο επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».
Ο κ. Μπουρνούς δήλωσε μάλιστα ότι η δοκιμή του σχεδίου εκκένωσης «Ξενοκράτης» δεν πραγματοποιήθηκε στο Μάτι, τονίζοντας ότι την εντολή της δοκιμής τη δίνει η Πυροσβεστική και όχι ο δήμαρχος.
«Τη δοκιμή δεν την κάνω εγώ. Δεν γίνεται σε κάθε περιοχή. Μας φώναξε η πυροσβεστική –νομίζω στον δήμο Πεντέλης ή τον δήμο Χαλανδρίου – και κάναμε άσκηση. Έγινε δοκιμή στις αρχές τις περιοχές της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι σε κάθε γειτονιά, παίρνουμε μια περιοχή του δήμου μας. Την εντολή της δοκιμής δεν την δίνει ο δήμαρχος, αλλά το πυροσβεστικό σώμα».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).