
Βήμα πίσω από Τραμπ για τους εμπορικούς δασμούς στην ΕΕ
"Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα", δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι συμφώνησαν να εργαστούν για την μείωση των εμπορικών φραγμών.
“Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ.
“Επίσης θα συνεργαστούμε για την μειώση των εμποδίων και την αύξηση του εμπορίου σε υπηρεσίες, χημικά, φαρμακευτικά, ιατρικά προϊόντα, καθώς και σόγιας”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα τόνισε ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής στη μείωση της γραφειοκρατίας για το εμπόριο και ότι θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Χαλκιδική: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος
- Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία: Πάνω από 1.100 πυροσβέστες δίνουν μάχη με φωτιά που έχει κάψει 100.000 στρέμματα
- Τι απαντά o δήμος Μεγίστης για τις χειροπέδες στον αγροτικό γιατρό του Καστελόριζου
- Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ
- Total: Οι παραγωγοί στη Μέση Ανατολή θέλουν απεγνωσμένα να πουλήσουν πετρέλαιο
- Ερασιτεχνισμοί






