
Αφγανιστάν: Επίθεση βομβιστή κατά αυτοκινητοπομπής
Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές πόσα θύματα προκάλεσε η επίθεση και εάν επρόκειτο για πολίτες ή στελέχη των σωμάτων ασφαλείας
Βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν σε δρόμο της Καμπούλ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν και προκάλεσε απώλειες, αν και ο αριθμός τους είναι ασαφής ακόμη.
Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 05:00 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδας), όταν ο καμικάζι στοχοθέτησε την αυτοκινητοπομπή στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Χασμάτ Στανικζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.
Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές πόσα θύματα προκάλεσε η επίθεση και εάν επρόκειτο για πολίτες ή στελέχη των σωμάτων ασφαλείας. Ο Στανικζάι έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας δήλωσε ότι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη, υποστήριξαν ότι η επίθεση προκάλεσε δεκάδες απώλειες στις τάξεις της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»




