Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψη του πρώτου στο Μάτι. Σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να αναλάβει το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας.

«Τέλος, πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας.

Απάντηση Μαξίμου

Ο κ. Μητσοτάκης σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό τον ρώτησε εάν συμφωνεί με πρόταση να συμβάλλει με δωρεά το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στην αναβάθμιση εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση, υπογραμμίζοντας ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί σε επικοινωνία με το Ίδρυμα η επιθυμία του να συμβάλλει, λαμβάνοντας υπόψη τις συνολικές ανάγκες της πυρόσβεσης.

Επιστολή προς Γιούνκερ

Ο ίδιος έστειλε ακόμα επιστολή στον κ. Γιούνκερ με την οποία ζητάει να εξετάσει την δυνατότητα αυξημένης προκαταλαβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  «Ζητώ να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας ενισχύοντας τις προτάσεις της ΝΔ με τις γνώσεις και την πείρα της ομάδας συνεργατών που θα συγκροτήσει. «Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή» υπογράμμισε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας