Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα του ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Μέτρα του ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα ανακούφισης από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις περιοχές των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Τα μέτρα αυτά, θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αποκατάσταση της καθημερινότητας των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και είναι τα εξής:

1)Η αυτοπρόσωπη παρουσία των επιδοτούμενων ανέργων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΚΠΑ2 Παλλήνης, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ, θα επιβεβαιώνεται από την διεύθυνση των ΚΠΑ2, σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα συνέχισης της επιδότησης, προϋπόθεση που είναι αναγκαία για όλους τους επιδοτούμενους ανέργους της χώρας.

2)Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας των μη επιδοτούμενων ανέργων, που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν το χρονικό διάστημα από 23.07.2018 έως 23.09.2018 και ανήκουν στις περιοχές αρμοδιότητας του ΚΠΑ2 Παλλήνης, θα ανανεωθούν αυτόματα από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους και επιπλέον όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί,θα λάβει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα:

1. Καταβάλλεται εφάπαξ έκτακτο βοήθημα ίσο με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και δύο (2) μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματούχους του ΜΤΠΥ, αντίστοιχα.

2. Επισπεύδονται, άνευ χρονολογικής σειράς, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από το ΕΤΕΑΕΠ και κανονισμού ή μεταβίβασης μερίσματος από το ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30/9/2018.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024