Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφισμα κατά Ψινάκη για την αναδάσωση των καμένων

Ψήφισμα κατά Ψινάκη για την αναδάσωση των καμένων

Πολίτες από όλη την Ελλάδα απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να χαρακτηρίσει άμεσα ως αναδασωτέες όλες τις δασικές εκτάσεις, οι οποίες κάηκαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Πολίτες από όλη την Ελλάδα απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να χαρακτηρίσει άμεσα ως αναδασωτέες όλες τις δασικές εκτάσεις, οι οποίες κάηκαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Η αντίδραση των πολιτών κορυφώθηκε μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή παραδέχτηκε πως ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη δασική έκταση στον δήμο του.

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα ήταν ενάντια στην εγκύκλιο του ΥΠΕΝ που ισχύει από το καλοκαίρι του 2017. Η εγκύκλιος προστατεύει τις καμένες δασικές εκτάσεις από τους καταπατητές και τα αυθαίρετα, ανακηρύσσοντας τις αυτομάτως αναδασωτέες, αφότου καούν.

Μέχρι στιγμής 169.145 συμπολίτες μας έχουν υπογράψει το ψήφισμα του κινήματος πολιτών στην πλατφόρμα του Avaaz για να ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος.

Οι υπογραφές θα παραδοθούν στον αναπ. υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο –ο οποίος είπε πως είναι συνταγματική υποχρέωση να κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη περιοχή– και τις Ελληνικές αρχές, μέσα στις επόμενες μέρες, με το αίτημα:

«Σας καλούμε να χαρακτηρίσετε αμέσως τις καμένες δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως ορίζει ο νόμος. Χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια για τους καταπατητές. Στη μνήμη αυτής της τραγωδίας: κάντε τη στάχτη, δάσος».

Το ψήφισμα έχει γίνει viral, αφού έχει περισσότερες από 75.000 κοινοποιήσεις στο Facebook και αναμένεται να περάσει πολύ σύντομα τον αριθμό των 200.000 υπογραφών που έχει θέσει ως στόχο.

«Είναι εξωφρενικό. Ενώ η χώρα ακόμη θρηνεί, τοπικά συμφέροντα, με πρωτοστάτη τον Ψινάκη, ήδη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία. Πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα απαιτούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο, χωρίς παραθυράκια και εξαιρέσεις για τους καταπατητές. Κανένα αυθαίρετο στα καμένα μας δάση».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024