Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιατροδικαστής στο Μάτι: Αυτό το περιστατικό δε συγκρίνεται με άλλα

Ιατροδικαστής στο Μάτι: Αυτό το περιστατικό δε συγκρίνεται με άλλα

«Να ακούμε αυτά τα περιστατικά και να τα ζούμε, μας προκαλεί πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση»

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιώκα για τις νεκροτομές που διενεργούνται στο πλαίσιο αναγνώρισης των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο Μάτι, αλλά και τις αιτίες θανάτου

«Βρίσκουμε προσωπικά είδη, όπως βέρες, σταυρουδάκια αλλά αυτά δεν είναι στοιχεία για να δοθούν σε συγγενείς» ανέφερε ο ιατροδικαστής μιλώντας σε δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι «αυτό το περιστατικό δεν συγκρίνεται με άλλα που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 75 νεκροτομές και έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα υλικά για να γίνουν τόσο οι εξετάσεις του DNA αναγνώρισης όσο και οι τοξικολογικές υπογραμμίζοντας ωστόσο πως υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν κι άλλα πτώματα καθώς πολλά σπίτια δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα.

«Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή ακόμη», καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA μπορεί να βγουν «από λίγες ώρες μέχρι λίγες ημέρες. Αυτό εξαρτάται από τη δυσκολία του υλικού», ανέφερε ο κ. Μπογιώκας, τονίζοντας ότι ο σωστός τρόπος αναγνώρισης είναι μέσω DNA.

Σχετικά με τον αριθμό των παιδιών ανάμεσα στα θύματα δήλωσε ότι «υπάρχουν και παιδιά αλλά τα οριστικά στοιχεία θα τα δώσουμε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον κύριο Μπογιώκα η βασική αιτία θανάτου ήταν η απανθράκωση ε αναλογία 3 προς 1, ενώ σημείωσε ότι κάποια από τα θύματα έχουν εγκαύματα και έχουν εισπνεύσει διοξείδιο του άνθρακα. «Τα περισσότερα, όμως είναι απανθρακωμένα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα θύματα «δεν είναι αναγνωρίσιμα».

«Να χαθούν τόσες ζωές μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και να ακούμε αυτά τα περιστατικά και να τα ζούμε, μας προκαλεί πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση. Θέλεις δε θέλεις ζεις τις ιστορίες. Είναι ανθρώπινο», καταλήγει ο ιατροδικαστής.

Την Παρασκευή η ολοκλήρωση διαδικασίας

«Πιστεύω ότι αύριο όπως ήταν στο πρόγραμμά μας θα ολοκληρώσουμε τον κύριο όγκο» δήλωσε ο κ. Μπογιώκας.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν δώσει δείγματα DNA με σκοπό να κληθούν τις επόμενες μέρες ώστε να ταυτοποιηθούν με τις σορούς των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τα απανθρακωμένα σώματα που εξετάζονται στα νεκροτομείο ενώ τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024