Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η Vantage πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει μια ακόμα ισχυρότερη S έκδοση, όπως αφήνουν να εννοηθεί η διαφορετική διάταξη των απολήξεων του συστήματος εξαγωγής με τις οποίες εφοδιάζεται το συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Η παρουσία τους προδίδει την υπό εξέλιξη αναβάθμιση του biturbo V8 των 4,0 λίτρων δια χειρός Mercedes-AMG η οποία αναμένεται να διαμορφώσει την ισχύ του στους 550 ίππους, εξασφαλίζοντας στην S έκδοση την επιπλέον ταχύτητα που επιβάλλεται να έχει σε σχέση με την «απλή» έκδοση της Vantage.

Για την ιστορία η τελευταία, ισχύος 510 ίππων επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, χρόνος που η Vantage S αναμένεται να βελτιώσει κατά 2-3/10 του δευτερολέπτου.

Αναλόγως αναμένεται να ισχύσει και για την μέγιστη ταχύτητα η οποία στην Vantage S αναμένεται να ξεπεράσει τα 315 χλμ./ωρα.

Πλην της S η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2019, η Aston Martin φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης μιας V12 έκδοσης στην γκάμα της Vantage, ενώ για τους πιο παραδοσιακούς της σκληροπυρηνικής αυτοκίνησης, σχεδιάζει να συνδυάσει τον παραπάνω V8 biturbo κινητήρα και με μηχανικό κιβώτιο σε μια νέα έκδοση η οποία θα προστεθεί στην γκάμα σύντομα.

Παράλληλα, από το ρόστερ της νέας γοητευτικής Vantage δεν θα λείψουν οι ανοιχτές Volante εκδόσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν τα πρώτα δείγμα γραφής στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας