Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές

Διεθνές κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές

Συμπαράσταση από ξένους ηγέτες

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν αρχηγοί κρατών μέσω επιστολών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Επιστολή στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπι Τσίμερ ενώ τα συλλυπητήρια του εξέφρασε για τα θύματα και ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας. «Βρισκόμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια» ανέφερε σε επιστολή του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιστολές προς τον ΠτΔ απέστειλαν αρχηγοί κρατών, εκφράζοντας επίσης τα συλλυπητήρια τους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τα συλλυπητήρια τους για την τραγωδία έχουν εκφράσει μέσω επιστολής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vucic, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaité, ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael D. Higgins, ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Alain Berset, ο Πρόεδρος της Γεωργίας, Giorgi Margvelashvilli, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Radev, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Willem-Alexander R., ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας, Ader Janos και ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ilir Meta, ενώ συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε και στον Πρ. Παυλόπουλο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach.

Επιστολή προς τον ΠτΔ απέστειλε και ο Τούρκος Πρόεδρος τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα στηρίξει την Ελλάδα  σε μια τέτοια οδυνηρή κατάσταση ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου στον Νομό Αττικής της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών. Λόγω αυτής της καταστροφικής τραγωδίας, θα ήθελα να εκφράσω στην Εξοχότητά σας και στον Ελληνικό λαό, τα συλλυπητήριά μου, καθώς και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι, απέναντι σε μία τέτοια οδυνηρή κατάσταση, βρισκόμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια, προκειμένου να στηρίξουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό.

Σας διαβιβάζω τις καλύτερές μου ευχές» αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι καταστρεπτικές δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα με έχουν βαθιά συγκλονίσει. Αμέτρητοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πολλοί τραυματίστηκαν και οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τα σπίτια πολλών ανθρώπων» ανέφερε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

«Είμαστε με τη σκέψη μας δίπλα στους ανθρώπους στην Ελλάδα και θρηνούμε μαζί τους για αυτή την καταστροφή. Στους πολλούς διασώστες και σε όσους παρέχουν βοήθεια εύχομαι πολλή δύναμη για αυτές τις δύσκολες στιγμές» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Σε μήνυμα του στο Twitter, ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ, εξέφρασε τη θλίψη του αλλά και τον θαυμασμό τους προς τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Σοκαρισμένος που έμαθα για τις πυρκαγιές στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές. Τη βαθύτατη μου συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια στα θύματα και στους συγγενείς τους. Τον θαυμασμό μου σε όλους τους πυροσβέστες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης. Στενάχωρες μέρες για την Ελλάδα» έγραψε.

Λουλούδια έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία  κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Μιρ» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Ταχτσίδης, δήλωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία για ένα κράτος μικρό όπως είναι η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά θλιβερό που δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Με επιστολή στήριξης στον Έλληνα πρωθυπουργό η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπι Τσίμερ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τα θύματα και τους τραυματίες τους πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχές.

«Αγαπητέ Αλέξη,

Μαθαίνουμε συγκλονισμένοι τα νέα για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Εκ μέρους της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό.

Με μεγάλη λύπη μάθαμε για τους πολλούς θανάτους και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Έχουμε καλέσει για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενεργοποίηση μηχανισμών υποστήριξης για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι καταστροφές.

Είμαστε μαζί σας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Με αλληλεγγύη,

Γκάμπι Ζίμερ».

Μέι: Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε στήριξη

Μήνυμα αλληλεγγύης, ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται δίπλα στον λαό της Ελλάδας καθώς αναρρώνει από αυτά τα τρομερά γεγονότα», στέλνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επισημαίνει πως η απώλεια ανθρώπινων ζωών και η καταστροφή στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τραγική και δηλώνει την ετοιμότητα της χώρας της να παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη μπορεί.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται δίπλα στον λαό της Ελλάδας, καθώς αναρρώνει από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε» έγραψε στο Twitter η Τερέζα Μέι.

Ματαρέλα: Μεταφέρων την βαθιά συμπαράσταση των Ιταλών

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό απέστειλε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα προς τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο μετά τις φονικές πυρκαγιές, που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

Στο μήνυμά του ο κ. Ματαρέλα σημειώνει:

«Παρακολουθώ με βαθιά συναίσθηση, μαζί με όλους τους Ιταλούς, τα δραματικά νέα που έρχονται αυτές τις ώρες μετά τις εξαιρετικά βίαιες πυρκαγιές που πλήττουν την περιοχή της Αθήνας.

Σε αυτές τις στιγμές τόσο μεγάλης θλίψης, επιθυμώ να μεταφέρω τα συναισθήματα ειλικρινούς και βαθιάς συμπαράστασης των Ιταλών, και εμού προσωπικά, στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και στους διασώστες που δρουν με περίσσιο θάρρος και αυταπάρνηση προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024