Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή» : Ο διεθνής Τύπος την επομένη των φονικών πυρκαγιών

«Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή» : Ο διεθνής Τύπος την επομένη των φονικών πυρκαγιών

Τα σκηνικά στις πληγείσες περιοχές με αυτές της βομβαρδισμένης Συρίας συγκρίνει η Guardian

Την τραγωδία στις περιοχές της Αττικής μετά τις φονικές πυρκαγιές παρακολουθεί ο διεθνής Τύπος, με τις πολύνεκρες πυρκαγιές να αποτελούν για ακόμη μια μέρα πρώτο θέμα. Τα σκηνικά στις πληγείσες περιοχές με αυτές της βομβαρδισμένης Συρίας συγκρίνει η Guardian

«Η αναζήτηση των ομάδων διάσωσης από σπίτι σε σπίτι σε περιοχές θυμίζουν σκηνικά από τη Συρία μετά από βομβαρδισμό» γράφει στην ηλεκτρονική της μορφή η Guardian.

«Απόγνωση και θάνατος παντού» γράφει η New York Times, αναφερόμενη στα θύματα της πυρκαγιάς στην περιοχή Μάτι, γράφοντας ότι «σχεδόν πλησίασαν το νερό», περιγράφοντας την ιστορία των 26 ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε ένα στενό πέρασμα που οδηγούσε στην παραλία, όμως τους πρόλαβε η πύρινη λαίλαπα.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με τον τίτλο «Θάνατος, ερείπια, οργή». «Η πυρκαγιά ξέσπασε πολύ γρήγορα, εξαπλώνοντας ανελέητα την καταστροφική της ορμή. Ολόκληρες γειτονιές στις παραθεριστικές περιοχές Ραφήνα, Μάτι και Νέα Μάκρη κοντά στην Αθήνα είναι τώρα ερείπια και στάχτη(…). Ήταν οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια» αναφέρει η εφημερίδα περιγράφοντας τις στιγμές της επόμενης μέρα μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά.

«Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή» φέρει τίτλο άλλο ρεπορτάζ του ίδιου μέσου σημειώνοντας πως σύμφωνα με τους κατοίκους, η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

«Πάνω από 70 οι νεκροί στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Frankfürter Allgemeine Zeitung.

«Πριν από 11 χρόνια η Ελλάδα επλήγη από μια καταστροφική πυρκαγιά στην Πελοπόννησο και σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι. Μαθήματα δεν πήραν από τότε ούτε η Αθήνα ούτε οι Βρυξέλλες. Ακόμη δεν υπάρχει κανένα πανελλαδικό δίκτυο εθελοντών πυροσβεστών, όπως το γνωρίζουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικά από τη Γερμανία, υπήρξαν εδώ και χρόνια προσφορές για τη δημιουργία και στήριξη τέτοιων δομών. Αλλά το γιατί δεν ανταποκρίθηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είναι κατανοητό. Μετά από αυτό το τελευταίο παράδειγμα, η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κάνει τις πυροσβεστικές της δυνάμεις αποτελεσματικές, που σημαίνει να τις αποκεντρώσει» αναφέρει σε σχόλιο της η Kölner Stadt-Anzeiger.

«Εξαφανισμένα χωριά από τον χάρτη, λιωμένα αυτοκίνητα» αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο CNN, περιγράφοντας τους δρόμους στο Μάτι που είναι γεμάτοι στάχτες ενώ περπατώντας μπορεί να δει κανείς λιωμένο αλουμίνιο από τα καμένα αμάξια. Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης και σε όσους τους πρόλαβε η πυρκαγιά στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν.

«Όλοι ούρλιαζαν. Είδα έναν άνθρωπο που ήταν νεκρός» αναφέρει η Κατερίνα Παντελίδη στο BBC, η οποία περιγράφει πως επιβίωσε από τη φονική πυρκαγιά.

«Δεν έχουμε ρούχα, δεν έχουμε τίποτα. Απλώς βγήκαμε έξω και τρέξαμε προς το λιμάνι και τα πάντα, τα πάντα κάηκαν» δήλωσε και συμπλήρωσε «το σπίτι μου, τα πράγματά μου, τα ρούχα μου, η ζωή μου, όλα κάηκαν».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024