Εκτάκτως διευρυμένο ωράριο στις Αιμοδοσίες Νοσοκομείων της Αττικής

Στο μοριακό έλεγχο του αίματος και των παραγώγων του, που προσφέρουν από χθες οι Έλληνες για τις ανάγκες των τραυματιών των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής, έχει επικεντρωθεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Η ανταπόκριση των πολιτών στη χθεσινή έκκληση για προσφορά αίματος ήταν πρωτόγνωρη, καθώς σε αρκετά νοσοκομεία της Αττικής σχηματίστηκαν ουρές εθελοντών. Για παράδειγμα στο Θριάσιο Νοσοκομείο περισσότερα από 100 άτομα περίμεναν να προσφέρουν αίμα, στο Νοσοκομείο «Ελπίς» η αναμονή έφτανε τα 50 άτομα και στο «Σισμανόγλειο» στην αίθουσα αναμονής περισσότερα από 250 πολίτες περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους να προσφέρουν αίμα.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των αποθεμάτων αίματος το ΕΚΕΑ έχει επικεντρωθεί στον λεπτομερή έλεγχο ώστε να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό.

Δεδομένου ότι ο χρόνος ζωής του αίματος είναι περίπου 35-42 ημέρες ενδεχομένως να χρειαστεί τις επόμενες ημέρες να απευθύνει το ΕΚΕΑ και δεύτερη έκκληση για προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

Υπενθυμίζεται ότι, εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν αίμα:

• Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. – 14:00μ.μ.

• Εκτάκτως διευρυμένο ωράριο στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», 9:00π.μ. – 20:00μ.μ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr