Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άμεση ανάγκη εθελοντών για τη στήριξη των πληγέντων

Άμεση ανάγκη εθελοντών για τη στήριξη των πληγέντων

Που μπορεί να απευθυνθεί κανείς

Την ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της περιοχής στο Μάτι δήμου Μαραθώνα, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στο πλαίσιο αυτό, όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, είτε να απευθύνεται στο Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι, προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του και την ιδιότητά του, είτε εναλλακτικά να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου: somatiosekeel@gmail.com

Οι σχετικές λίστες που θα καταρτιστούν, θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας, σημειώνει το Σωματείο ενημερώνοντας επίσης ότι σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Ραφήνας, «προς ώρας έχουν καλυφθεί οι πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό»

Κλείνοντας, το σωματείο χαρακτηρίζει «συγκινητική» τη χθεσινή ανταπόκριση των απλών πολιτών, αλλά και επιχειρήσεων στο κάλεσμά του, καθώς συγκεντρώθηκαν 10 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία ήδη μεταφέρθηκαν σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά και ιδιώτες μεταφορείς και δίκτυα εθελοντών.

Εκτός από το Σωματείο Εργαζομένων όποιο θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Δημαρχείο Ραφήνας όπου υπάρχει κέντρο εθελοντών στη Διεύθυνση Αραφηνίσων Αλών 12.

Η συνεισφορά όλων των πολιτών είναι πολύτιμη καθώς θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη και τις επόμενες ημέρες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Σταθερό : 2294079224
Τηλεφωνικό Κέντρο
Σταθερό : 2294321001 — στην τοποθεσία Κοκκινο Λιμανάκι.

Ποιες είναι οι ανάγκες

Έκκληση προς στους πολίτες να μην συγκεντρώνουν άλλα τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της απηύθυνε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, «είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τους παρακαλούμε να διακόψουν σε αυτή τη φάση τη συγκέντρωση τροφίμων, νερού και ρουχισμού. Όπως ενημερώθηκα από το δήμαρχο κ. Μπουρνούς και τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στις 11 το πρωί στη Ραφήνα θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια».

Επίσης, ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Μπουρνούς, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Την ίδια στιγμή, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού προχωρά στην άμεση παράδοση υγιειονομικού υλικού σε έκκληση του τμήματος του Ε.Ε.Σ στο Δημαρχείο Ραφήνας από το υλικό που διαθέτει το ιατρείο.

Παράλληλα, κάνει έκκληση για την συγκέντρωση ειδών όπως: βρεφικά γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας , γάλα τύπου εβαπορέ, βρεφικές κρέμες , μωρομάντηλα , βρεφικές πάνες και αναπλαστικές δερματικές κρέμες για να διατεθούν στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού, για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί του Έβρου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του ακριτικού νομού, καλεί τους πολίτες που επιθυμούν και μπορούν, να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και να συνεισφέρουν ό,τι προαιρούνται από μια συγκεκριμένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης.

Sports in

Συγκίνηση και δάκρυα χαράς

Τα δάκρυα χαράς από την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League ακόμη να στεγνώσουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024