Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Το σκέπαστρο του Μπέου στο κεφάλι του Μητσοτάκη και στην πλάτη του Κασσελάκη

Πως ο εγκέφαλος ελέγχει τις λιγούρες

Πως ο εγκέφαλος ελέγχει τις λιγούρες

Όταν η δραστηριότητα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου καταστέλλεται, η επιθυμία για τροφές πλούσιες σε θερμίδες αυξάνεται

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου εξηγεί πως ο εγκέφαλος ελέγχει την επιθυμία για φαγητό.

Όταν η δραστηριότητα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου καταστέλλεται, η επιθυμία για τροφές πλούσιες σε θερμίδες αυξάνεται.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν μείωσαν προσωρινά τη δραστηριότητα στον πλάγιο προμετωπιαίο φλοιό, το σημείο του εγκέφαλου που ευθύνεται για τον αυτο-έλεγχο, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα σνακ με πολλές θερμίδες πιο θετικά, πρόσεξαν περισσότερο τις εικόνες τέτοιων τροφίμων και ανέφεραν ισχυρή επιθυμία για να φάνε.

«Χρησιμοποιήσαμε διακρανιακή μαγνητική διέγερση για να καταστείλουμε προσωρινά το τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται στην απαγόρευση. Αυτό συντέλεσε σε αύξηση της προσοχής σε φωτογραφίες τροφίμων με πολλές θερμίδες, καθώς και σε εντονότερες λιγούρες και μεγαλύτερη φυσικά κατανάλωση τέτοιων τροφών», εξηγεί ο Δρ Πήτερ Χαλλ, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και Συστημάτων Υγείας στο βρετανικό πανεπιστήμιο.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 28 νεαρών ενηλίκων γυναικών που είχαν αναφέρει συχνές λιγούρες για τρόφιμα με πολλές θερμίδες. Το 89% αυτών κατανάλωσαν περισσότερες τροφές μετά την πραγματική καταστολή του πλάγιου προμετωπιαίου φλοιού, συγκριτικά με την εικονική διέγερση του εγκεφάλου.

Only in

Το στέγαστρο Καλατράβα έτριζε, κανείς δεν άκουγε - «Καμπανάκια» και έγγραφα από το 2013

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, ενώ κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023