Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στον Δήμο Ραφήνας το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στον Δήμο Ραφήνας το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει αποτίμηση των καταστροφών στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Παράλληλα, θα συζητηθεί η αναγκαιότητα εκπόνησης ενός αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών, καθώς και η διαμόρφωση αντίστοιχου Σχεδίου για κάθε δήμο, ενώ, κατόπιν σχετικής συζήτησης, τα μέλη του ΔΣ θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται από το πρωί στη Ραφήνα, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνούς, για την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, συμμετείχε σε συσκέψεις με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δραματικές συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε μήνυμά του, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι αυτές τις δραματικές στιγμές που βιώνει η χώρα απαιτείται ομοψυχία, ενότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr