Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκηνές αποκάλυψης : Στους 60 οι νεκροί σε Μάτι και Ν. Βουτζά

Σκηνές αποκάλυψης : Στους 60 οι νεκροί σε Μάτι και Ν. Βουτζά

Τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας στην ανατολική Αττική

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην ανατολική Αττική, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά αυξάνεται συνεχώς. Ήδη έχουν εντοπιστεί 60 σοροί σε Μάτι και Ν. Βουτζά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν πολλά σπίτια και ξενοδοχεία που δεν έχουν ερευνηθεί από την πυροσβεστική.

Επισήμως έχουν επιβεβαιωθεί 50 νεκροί, ενώ σύμφωνα με αναφορές επιπλέον 10 άτομα εντοπίστηκαν στον Ν. Βουτζά και στην θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Παράλληλα, πολλοί είναι οι αγνοούμενοι, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί τουλάχιστον 35 κλήσεις από πολίτες που αναζητούν αγωνιωδώς τους δικούς τους.

Σκηνές Πομπηίας

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφει ο φακός στο Μάτι, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν περίπου 26 σοροί. Οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρέθηκαν σε ένα χωράφι σε μικρή απόσταση από την Αργυρά Ακτή.

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι αυτοί, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, επιχείρησαν ματαίως να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, αλλά εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προχώρησαν έως εκεί που μπορούσαν, καθώς το χωράφι καταλήγει σε έναν γκρεμό, πάνω από την ακτή, και εγκλωβίστηκαν.

Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός στο Μάτι θυμίζει την τραγωδία της Ηλείας του 2007. Καμμένα αυτοκίνητα σε δρόμο που οδηγούσε στην παραλία, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν, προσπαθώντας να διαφύγουν από τις φλόγες που τους κύκλωσαν ραγδαία. Σύμφωνα με αναφορές, ο πύρινος όλεθρος είχε ταχύτητα 70 χλμ την ώρα…

Δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα καμένα σπίτια

Ο δήμαρχος Ραφήνας εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός 60 για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όχι μόνο δεν είναι ο τελικός αλλά είναι σχετικά χαμηλός… Ο κ. Μπουρνούς προχώρησε σε αυτήν την εκτίμηση σημειώνοντας ότι οι πυροσβέστες και διασώστες δεν έχουν ακόμη ερευνήσει πολλά καμένα σπίτια και ξενοδοχεία.

Οι φόβοι μπορεί να επιβεβαιωθούν καθώς εκατοντάδες είναι οι οικίες που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Μάτι. Δεν είναι υπερβολή αν κάποιος πει ότι επί της ουσίας το Μάτι δεν υπάρχει πια, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται…

Ανασύρονται νεκροί και από τη θάλασσα

Επιπλέον, εκτός από τους απανθρακωμένους, υπάρχουν και άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες έφτασαν στις παραλίες και βούτηξαν στη θάλασσα. Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς δεν τα κατάφεραν και οι διασώστες τους ανασύρουν νεκρούς.

Το έργο της περισυλλογής νεκρών από τη θάλασσα βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Δευτέρας. Σήμερα, Τρίτη, εντοπίστηκαν ακόμη δύο στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024