Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το βάπτισμα του πυρός

Το βάπτισμα του πυρός

Οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το θέμα των πυρκαγιών σε Κινέτα και Μάτι και τους οποίους κρίναμε με αυστηρότητα, αξίζουν μεγαλύτερης κατανόησης. Γιατί αυτό που κάνουν είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Διαβάζω επικριτικά σχόλια στο Διαδίκτυο για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν οι συνάδελφοι της τηλεόρασης τις πυρκαγιές σε Κινέτα και Μάτι. Αλλοι τους κατακρίνουν για τα γλωσσικά ατοπήματά τους και τα γραμματικά λάθη τους, άλλοι για την σχεδόν θεατρική ένταση που είχαν ορισμένοι, άλλοι για τα πλάνα που έδειχναν και τις (ενίοτε ατυχείς) ερωτήσεις που έκαναν σε ανθρώπους που προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους ή αναζητούσαν τους δικούς τους. Θέλω να τους υπερασπιστώ, ακόμα και εκείνους που ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τη δουλειά τους δεν με ικανοποίησε.

Θέλω να τους υπερασπιστώ, επειδή ξέρω πόσο δύσκολο ήταν αυτό που προσπαθούσαν να κάνουν. Και πως πολύ λίγοι, ελάχιστοι εξ ημών, μπορούν να το φέρουν σε πέρας με την αρτιότητα που απαιτούμε τώρα από τους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ. Επειδή γνωρίζω την αφόρητη πίεση που ένιωθαν έχοντας να αντιμετωπίσουν από τη μία τη φωτιά και από την άλλη κάποιον ανώτερό τους (αρχισυντάκτη, κεντρικό παρουσιαστή κλπ.) που τους έλεγε φανερά ή μυστικά (μέσα από το ακουστικό που πιθανώς φορούσαν στο αυτί τους) που να σταθούν, τι να πουν και τι να κάνουν. Οι συνάδελφοι καλούνταν να κάνουν την ίδια στιγμή, και αυτό που τους έλεγαν και αυτό που έπρεπε, πράγματα που συχνά δεν συνέπιπταν.

Επρεπε να ενημερώνουν και να είναι καλύτεροι από τους ανταγωνιστές τους στα άλλα κανάλια. Να νικήσουν τους προσωπικούς τους φόβους και την κούρασή τους. Να βοηθήσουν εκείνους που είχαν ανάγκη. Επρεπε και να βγουν ζωντανοί από τη φωτιά. Ανάμεσά τους, υπήρχαν νέοι δημοσιογράφοι που ίσως για πρώτη φορά πήραν «το βάπτισμα του πυρός». Αξίζουν μεγαλύτερης κατανόησης και συμπάθειας, ειδικά από όλους εμάς που κρίνουμε εκ της πολυθρόνας μας.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024