Η επιτάχυνση των διαδικασιών διαδοχής στην Fiat Chrysler Automobiles λόγω του προβλήματος υγείας του S. Marchionne, αλλάζει ταχύτατα την διοικητική πυραμίδα στον αμερικανο-ιταλικό όμιλο.

Την αποχώρησή του επικεφαλής της FCA για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, Alfredo Altavilla ανακοίνωσε ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος, διευκρινίζοντας ότι τα καθήκοντά του θα περάσουν προσωρινά στη δικαιοδοσία του Mike Manley ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Fiat-Chrysler Automobiles μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Sergio Marchionne λόγω προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αποχώρηση του A. Altavilla ο οποίος εκτός από τους παραπάνω τομείς ευθύνης, υπήρξε δεξί του χέρι του S. Marchionne στην χάραξη της παγκόσμιας στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου, αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τον Mike Manley εν όψει της πρώτης του επίσημης εμφάνισης ενώπιον μετόχων και επενδυτών κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου την προσεχή Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν την ανακήρυξη του πρώην επικεφαλής των Jeep και Ram, Mike Manley, σε διευθύνοντα σύμβουλο της FCA με συνοπτικές διαδικασίες, ο Alfredo Altavilla ήταν μαζί με τον οικονομικό διευθυντή της FCA, Richard Palmer, οι έτεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Sergio Marchionne η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα γινόταν τον Απρίλιο του 2019.

Ωστόσο, η αιφνίδια και οριστική σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου του 66χρονου ιταλοκαναδού, επιτάχυνε τις διαδικασίες αναδεικνύοντας τον 54χρονο Manley σε επικεφαλής της FCA.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του Sergio Marchionne ο οποίος υπήρξε επί δεκατέσσερα συναπτά έτη το Νο 1 της Fiat και στη συνέχεια και της Chrysler, πλην της λιτής ανακοίνωσης του ομίλου ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντά του για λόγους υγείας, δεν υπάρχει κάποια νεότερη επίσημη ανακοίνωση που να αφορά την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Sergio Marchionne υποβλήθηκε στις αρχές Ιουλίου σε εγχείρηση στον ώμο κατά την οποία παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές.

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ιατρική ομάδα του ελβετικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, αναφέρουν ότι ο πρώην πανίσχυρος άνδρας του ιταλικού ομίλου βρίσκεται σε κώμα και αναπνέει με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης από την Παρασκευή το απόγευμα και η κατάστασή του έκτοτε δεν παρουσιάζει βελτίωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr