Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ για την επίθεση Ρουβίκωνα : Δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε πατριώτες

ΥΠΕΞ για την επίθεση Ρουβίκωνα : Δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε πατριώτες

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή του Συντάγματος, σταμάτησε για έλεγχο άτομο το οποίο στο σακίδιο του είχε κάμερα go-pro την οποία χρησιμοποιεί η αναρχική ομάδα για να καταγράφει τις επιθέσεις της.

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα Ρουβίκωνας αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Το Ελληνικό κράτος έχει συνάψει συμμαχία με το Ισραηλινό στην ανατολική μεσόγειο. Μια συμφωνία με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ανάμεσα στους στόχους της είναι η κυριαρχία του Ισραήλ ως περιφερειακή υπερδύναμη στην περιοχή σε άξονα τόσο με το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου όσο και (τι ειρωνία) με την αιματοβαμμένη Ισλαμική θεοκρατία της Σ. Αραβίας. Ας κάνουν ότι θέλουν με τα πετρέλαια, ας λύσουν όπως θέλουν τις διαφορές τους με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό ή την περιφερειακή υπερδύναμη του Ιράν. Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ενδιαφερθούμε αν όλα αυτά δεν ήταν η συσκευασία για την αιματοχυσία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μαζών σε όλη την Ανατολική μεσόγειο και τη μέση ανατολή», ενώ συνεχίζει πως:

«Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας».

Ολοκληρώνοντας ανέφεραν πως «αυτά για την ώρα και ασφαλώς θα επανέλθουμε».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 5:15, πραγματοποίησαν επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στη ΔΟΥ Ψυχικού.

Φορώντας κράνη, κουκούλες και γάντια προξένησαν φθορές στην πρόσοψη – σπάζοντας τις τζαμαρίες – και εξαφανίστηκαν.

https://www.facebook.com/rouvikonas/videos/2008525526127013/

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024