
Νέος γύρος συζητήσεων Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει δημοψηφίσματος
Νέο γύρο συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς της ΠΓΔΜ θα έχει από αύριο, Δευτέρα, ο Ζόραν Ζάεφ με σκοπό να βρεθεί μια «χρυσή τομή» εν όψει του δημοψηφίσματος του φθινοπώρου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών
Νέο γύρο συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς της ΠΓΔΜ θα έχει από αύριο, Δευτέρα, ο Ζόραν Ζάεφ με σκοπό να βρεθεί η «χρυσή τομή» ενόψει του δημοψηφίσματος του φθινοπώρου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Έτσι λοιπόν το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θα συναντηθεί με τον Αλί Αχμέτι του DUI, τον Χρίστιαν Μιτσκόσκι του VMRO-DPMNE, καθώς και τον Μπιλάλ Κασάμι του Besa, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.
Αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η σύνθεση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής και το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την Ελλάδα με την είσοδο της χώρας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Διαβάστε επίσης:
- Γιατί το πετρέλαιο δεν έφτασε τα 200 δολάρια
- Θεομηνία χτύπησε τη Δράμα – Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν κολώνες – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
- Κλοπ: «Επιστρέφω στο Βερολίνο για να υπογράψω στην Εθνική Γερμανίας»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιμένει η κυβέρνηση στις αιχμές στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να βγουν λάδι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 21 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



