Κουβέλης: Απόλυτα δικαιολογημένη η απέλαση των Ρώσων διπλωματών
«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες είναι απόλυτα δικαιολογημένη και αφορούσε σε ενέργειες επέμβασής τους στα εσωτερικά της χώρας μας» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας
«Σε καμία περίπτωση η απελευθέρωση τους δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τις τουρκικές Αρχές» επισημαίνει για ακόμα μία φορά, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζεται και δρα στη βάση των κανόνων του δικαίου».
«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες είναι απόλυτα δικαιολογημένη και αφορούσε ενέργειες επέμβασης τους στα εσωτερικά της χώρας μας», επισημαίνει ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews σημειώνοντας ότι η χώρας μας έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και ότι η παρούσα «ένταση δεν θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών».
Για την πολιτική της κυβέρνησης μετά την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «τίθενται πια επί τάπητος τα ζητήματα που είχαν παραμείνει χωρίς αντιμετώπιση για να περάσουμε τις συμπληγάδες της ύφεσης» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη γνώση της κατάστασης στο πλαίσιο μιας διαδραστικής προοδευτικής σχέσης με την κοινωνία».
Χαρακτηρίζει «εκρηκτικό κοκτέιλ» το σημερινό «ιδεολογικό στίγμα» της ΝΔ λόγω του «ακραίου νεοφιλελευθερισμού» και της «σκληρής ακροδεξιάς ατζέντας», ενώ για τη θέση του ΚΙΝΑΛ στον προοδευτικό πόλο αναφέρει ότι προϋπόθεση αποτελεί «η εγκατάλειψη των εναγκαλισμών με τις δυνάμεις της συντήρησης στους οποίους επιδίδονται καθημερινά κορυφαία στελέχη του» .
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442