Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
S&P : Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας με προϋπόθεση μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη

S&P : Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας με προϋπόθεση μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη

Το «outlook» της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αναβάθμισε σε «θετικό» από «σταθερό» προηγουμένως ο S&P

Σε θετική από σταθερή αναβάθμισε την προοπτική (outlook) για το ελληνικό αξιόχρεο ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, ενώ επιβεβαίωσε ότι διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στη βαθμίδα Β+/Β.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του, το θετικό outlook αντανακλά την πιθανότητα αναβάθμισης εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θέτοντας τις βάσεις για πιο ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο S&P προειδοποιεί, ωστόσο, πως το outlook θα μπορούσε να υποβαθμιστεί και πάλι σε «σταθερό» εάν, αντίθετα με τις προσδοκίες του, σημειωθεί αντιστροφή των εφαρμοσμένων μεταρρυθμίσεων ή αν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τελικά πιο αδύναμος του αναμενόμενου, περιορίζοντας την ικανότητα της Ελλάδας να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη μείωση του χρέους και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Sports in

Αναζητώντας ακόμη … τον ηγέτη Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό (pic,vids)

Σχεδόν 2,5 μήνες σε αγωνιστική δράση στα επίσημα ματς με την πράσινη φανέλα ο Κώστας Σλούκας δεν έχει δικαιώσει, έως τώρα, τις πολύ μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023