Επίθεση στην Τουρκία που «δολοφονεί και κρατά ομήρους» εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης από την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σφοδρή επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από την Κύπρο, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της Μάνας Αγνοουμένων στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι «στέλνουμε ένα μήνυμα στους γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι στην Τουρκία, στην Αδριανούπολη, Στέλνουμε ένα μήνυμα στους έλληνες στρατιωτικούς να κρατούν ψηλά το κεφάλι, όπως το κρατούν, και στους γονιούς τους υπομονή.

»Η Τουρκία είναι η ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να δολοφονεί και να συλλαμβάνει, να κρατά ομήρους χωρίς καν ν’ αποδώσει κατηγορίες, και θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντί της θα έχει το σύνολο του ελεύθερου κόσμου».

Επίσης, έδωσε υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί μέχρι και τον τελευταίο αγνοούμενο η μάχη της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξέφρασε μεγάλη συγκίνηση που βρέθηκε στ’ αποκαλυπτήρια του μνημείου, το οποίο φτιάχτηκε με συνεισφορά των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και το χαρακτήρισε ελάχιστο φόρο τιμής προς τις μητέρες των αγνοουμένων.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις μάνες ηρώων που κλήθηκαν να φυλάξουν Θερμοπύλες, μάνες που τις θυμόμαστε στα οδοφράγματα να δακρύζουν, κρατώντας φωτογραφίες των παιδιών τους. Αλλες, όπως είπε, έφυγαν χωρίς να μάθουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους, ενώ άλλες τ’ αναζητούν μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr