Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια εγκατάσταση στην Ιαπωνία αλληλεπιδρά με τον θεατή

Μια εγκατάσταση στην Ιαπωνία αλληλεπιδρά με τον θεατή

Η ομάδα teamLab, από την Ιαπωνία, καταφέρνει το ακατόρθωτο

Η ομάδα teamLab, από την Ιαπωνία,  είναι γνωστή για τη δημιουργία επικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης που «βυθίζουν» τους θεατές και να φέρνει ονειρικές εμπειρίες στη ζωή. Το τελευταίο τους έργο, το «teamLab Planets TOKYO» στην περιοχή Toyosu του Κιότο, εκτείνεται σε ένα χώρο έκθεσης 10.000 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 107.640 τετραγωνικά πόδια).

Με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, πολλές από τις εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες να μετασχηματίζονται με βάση τις αλληλεπιδράσεις του θεατή. Το TeamLab εξηγεί: «Τα όρια μεταξύ του σώματος και του έργου είναι διφορούμενα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για τους ανθρώπους να σκεφτούν τη σχέση τους με τον κόσμο».  Για παράδειγμα, σε μια εγκατάσταση φωτός, με τίτλο «Σχεδίαση της επιφάνειας του νερού» από τον χορό του Koi και των ανθρώπων, η ομάδα σχεδιάζει μια πολύχρωμη διαδραστική λίμνη ψαριών koi , η οποία βρίσκεται στο πάτωμα του χώρου. Καθώς οι θεατές μπαίνουν μέχρι το γόνατο σε ένα υγρό, ο χώρος ζωντανεύει με κινούμενα ψάρια koi που αλλάζουν κατεύθυνση και ταχύτητα ανάλογα με την παρουσία τους στο χώρο. Αν ένα ψάρι συγκρούεται με τον θεατή ή άλλο ψάρι, εξατμίζονται και αφήνουν πίσω τους ένα ζωντανό ρεύμα χρωμάτων!

Άλλη μια σημαντική εγκατάσταση είναι η «Ψυχρή Ζωή», που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Sisyu. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τα παραγόμενα από υπολογιστή σχήματα, καθώς μετατρέπονται από το ιαπωνικό σύμβολο για «ζωή» σε ένα δέντρο με άνθη κερασιού. Στην επέκταση της τρισδιάστατης ύπαρξης στο μετασχηματιστικό χώρο, ένα δωμάτιο είναι γεμάτο με γιγάντιες, επιπλέουσες σφαίρες φωτός. Όταν οι θεατές τους αγγίζουν, φωτίζουν τον χώρο, αλλάζοντας το χρώμα κάθε φορά. Σε μια άλλη περιοχή, μια ελαφρά εγκατάσταση που ονομάζεται «Πλωτό Φθινόπωρο στο Σύμπαν των Λουλουδιών» απεικονίζει τις εποχιακές αλλαγές στα λουλούδια. Το ψηφιακά επεξεργασμένο, συνεχώς μεταβαλλόμενο έργο τέχνης βλέπει τα λουλούδια να μεγαλώνουν, να ανθίζουν και να μαραίνονται γύρω από τους θεατές. Το TeamLab συμβουλεύει «Ξαπλώστε ή καθίστε ακόμα στο χώρο και τελικά το σώμα σας επιπλέει και θα διαλυθεί μέσα στον κόσμο του έργου και της τέχνης».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024