Μέσα στον Σεπτέμβριο θα εγκριθούν οι Κώδικες των τεσσάρων νέων αγορών ενέργειας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της προσαρμογής της ελληνικής αγοράς προς το ευρωπαϊκό target model, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα εγκριθούν οι Κώδικες των τεσσάρων νέων αγορών ενέργειας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της προσαρμογής της ελληνικής αγοράς προς το ευρωπαϊκό target model, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκος Μπουλαξής, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αρχή για τον μετασχηματισμό της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία που έχει ήδη ψηφιστεί προβλέπει την δημιουργία της αγοράς προθεσμιακών προϊόντων, ενδοημερήσιας αγοράς, της αγοράς επόμενης ημέρας και της αγοράς εξισορρόπησης που αντικαθιστούν το σημερινό μοντέλο.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε στάδιο ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου του μοντέλου στόχου (target model), στη βάση των εισηγήσεων των αρμόδιων Διαχειριστών και Λειτουργού, και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος ενεργά στο διάλογο για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου.

Τόνισε επίσης ότι «οι τέσσερις νέες αγορές δημιουργούν ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου απαιτεί προσεκτικά και μελετημένα βήματα και αφορά τόσο τους Συμμετέχοντες όσο και τους θεσμικούς φορείς».

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι η δημόσια διαβούλευση θα παραταθεί για άλλη μία εβδομάδα (αρχές Αυγούστου) προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να υποβάλουν σχόλια και παρατηρήσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr