Τα δύο μοντέλα της ιταλικής φίρμας κατακτούν μια ακόμα κορυφή σε ό,τι αφορά τους αριθμούς παραγωγής τους προδιαγράφοντας νέα ρεκόρ για την Lamborghini.

H ιταλική φίρμα καταγράφει δύο ακόμα ορόσημα παραγωγής καθώς ο αριθμός των Ηuracan και Aventador που βγήκαν από το εργοστάσιο της Sant’ Agatta, έφτασαν τις 11.000 και 8.000 μονάδες αντίστοιχα.

Για την ιστορία, σε ότι αφορά την Aventador, το αυτοκίνητο ορόσημο υπήρξε η έκδοση S Roadster απόχρωσης Grigio Telesto με προορισμό την ιαπωνική αγορά ενώ στην περίπτωση της Huracan το αυτοκίνητο ορόσημο υπήρξε, μια χρώματος μπλε Nethuns η οποία θα κατευθυνθεί σε αγοραστή στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των 8.000 μονάδων της Aventador που κυκλοφορούν συνεπάγεται ότι το ιταλικό μοντέλο έχει ήδη καταφέρει να φέρει διπλάσιες πωλήσεις στην Lamborghini σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε την Murcielago η οποία στον κύκλο ζωής της, έως το Μάιο του 2010, είχε διατεθεί σε 4.099 μονάδες.

Η δε Huracan με τις 11.000 μονάδες της μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα τις πωλήσεις της προκατόχου της, Gallardo, οι οποίες ανήλθαν σε 14.022 μονάδες και οι οποίες αποτελούν διαχρονικό ρεκόρ στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, ωστόσο με δεδομένο ότι η μικρότερη Lamborghini κάθε άλλο παρά έχει εξαντλήσει τον χρόνο της, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να καλύψει η ακόμα και να ξεπεράσει τη διαφορά μέχρι το τέλος της παραγωγής της.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Lamborghini διέθεσε συνολικά 2.327 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 1.604 ήταν Huracan, τα 673 Aventador ενώ τα εναπομείναντα 50 προφανώς αντιστοιχούν στις πωλήσεις της προσφάτως εμφανιζόμενης Urus.

Πέρα από τις επιδόσεις των ήδη υφιστάμενων μοντέλων της γκάμας της Lamborghini, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά το κοντινό μέλλον, η ιταλική φίρμα προετοιμάζει μια νέα ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Aventador με τα διακριτικά Superveloce Jota ενώ παράλληλα εξελίσσει και το μοντέλο που θα την αντικαταστήσει στο πιο μακρινό μέλλον το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα ενδώσει στην υβριδική τεχνολογία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr